hur man förvandlar ett hallon pi i en ständig bittorrent box

Det är perfekt att ha en dedikerad maskin för din klient, men det är energikrävande att lämna en fullständig rigg drivs upp och nätet 24/7. Läs vidare som vi visar dig hur du ställer in en power-smuttar Raspberry Pi för att fungera som en ständig hämtar maskinen.

Det finns några olika skäl till att du bör överväga att inrätta en Raspberry Pi nedladdning rutan. Först, om du har mätt strömförbrukningen enheter i ditt hem (om du inte har, är The How-To Geek Guide till Mäta energianvändning ett bra ställe att komma igång), du är väl medveten om hur mycket energi en alltid-på stationär maskin eller hemmaserver suger ner. Vårt blygsamma hemmakontor server, till exempel, förbrukar nästan $ 200 värde av el per år.

Hallon Pi, å andra sidan, är uppbyggd kring en mobil processor och smuttar energi som en kolibri. Kärnan Raspberry Pi styrelse använder mindre än $ 3 i energi per år och även lägga i några externa hårddiskar, kommer du fortfarande hålla årliga driftskostnader på mindre än en hamburgare och pommes frites.

För det andra, när det gäller att ladda ner torrents, är en alltid påslagen maskin kung. Med torrents, ju mer du övervaka molnet och utsäde i det desto bättre förhållande på tracker (även om du leechar från offentliga trackers, en alltid påslagen maskin gör att du kommer att vara där när de sällsynta filer gör ett utseende) .

Slutligen, flytta dig bördan av torrenta utanför din huvudsakliga stationär maskin (oavsett om det är ett verk eller lek maskin), så att du aldrig hitta dig själv säga “Tja, skulle jag spela det spelet / arbete på detta projekt / stänga av maskinen för natten , men min torrent-klient är i mitten av något … “i stället kan du använda din dator som du vill utan att störa dina nedladdningar och frön, eftersom de kommer att chugging bort tyst på Raspberry Pi nedladdning rutan.

Läs vidare som vi visar dig hur du aktiverar din Pi till en helt fjärrstyrd nedladdning maskinen.

För denna handledning, förutsätter vi att du har en Raspberry Pi enhet med Raspbian installerad, har tillgång till enheten, antingen direkt via en ansluten bildskärm och tangentbord eller på distans via SSH och VNC, och att du har en USB-enhet (eller enheter) som är fäst till den. Om du behöver för att få upp farten på dessa områden, föreslår vi starkt att du läser följande guider i den ordning vi har dem listas här

Allt i den första handledningen är nödvändigt, är det andra handledning tillval (men fjärråtkomst är otroligt praktiskt att ha för detta projekt, som en nedladdningsruta är en perfekt kandidat för en huvudlös build), och den viktigaste delen av den tredje handledning är helt enkelt sätta upp hårddisken och konfigurera den att automatiskt montera vid uppstart.

Förutom listan före behandlingen, om du inte är alltför bekant med alla detaljer för att inrätta en BitTorrent-klient för anonym nedladdning, vi föreslår starkt läser detta HTG handledning

Du behöver absolut någon form av anonymisera proxy eller VPN-system på plats för att kunna använda BitTorrent säkert, läs handledningen, registrera dig för en proxy konto, och vi kommer att lägga proxy senare vid lämplig tidpunkt.

När du har granskat allt material och har Pi konfigurerad, är det dags att komma ner till verksamheten att förvandla din Pi till en tyst och extremt låg effekt nedladdning odjuret.

Det finns flera torrent klienter för Linux värt att överväga, men för våra ändamål vi valt störtflod, det är bara rätt balans mellan funktioner och fotavtryck, så att du inte kommer att hitta dig själv önskar en månad från och med nu att du hade installerat en mer kraftfull BitTorrent-klient.

Välja din Deluge konfiguration Typ: Vi kan gå om hur du konfigurerar Deluge flera sätt, men inte alla konfigurationer är lämpliga för vårt huvudlös Pi nedladdning rutan. Det vanligaste sättet människor använder en torrent-klient är som en stationär klient. Detta fungerar inte mycket bra för våra ändamål, eftersom det innebär att varje gång du ville att interagera med dina torrents du måste logga in på boxen via remote desktop och röra runt med skrivbordsklient. Det slösar din tid och det slösar resurser på Pi.

Den andra metoden innebär att köra Deluge WebUI, som gör det möjligt att komma åt Deluge klienten via en modern webbläsare på ditt nätverk (eller beviljats ​​åtkomst via brandväggen till nätverket). Detta är betydligt bekvämare än att behöva fjärrskrivbord i systemet, men det är fortfarande inte lika kraftfullt som det sista alternativet. Ett område där WebUI skiner, dock öppnar möjligheten att använda en smartphone app för att visa och kontroll Deluge (mer om detta senare).

Det sista alternativet, och vår metod som föredras, är att konfigurera Deluge på fjärrdatorn att ta emot tunn klient anslutningar. På detta sätt kan vi använda den faktiska Deluge skrivbordsklienten på vår stationära dator (vare sig det är en Windows, Linux eller OS X-box) och anslut den till den avlägsna Raspberry Pi Deluge installation, du får alla fördelarna med skrivbordsklienten på din faktiska skrivbordet medan själva nedladdning händer på fjärr rutan.

Med allt detta i åtanke, vi kommer att visa dig hur du konfigurerar en tunn klient installation och sedan en WebUI setup. Om du bara kommer att ansluta runt huset vi starkt föreslår kommer den tunn klient vägen. Om du vill konfigurera din installation så att det är lätt att kika in med din iPad eller Android-telefon, lägg i WebUI komponenten.

Innan vi gör något, men låt oss ta en stund att uppdatera och uppgradera våra databaser

sudo apt-get update

sudo apt-get upgrade

När vi uppgraderade, är det vidare till kunden tillgång konfigurations delar av BitTorrent handledning.

Nu är det dags att börja installera de nödvändiga komponenterna för tunn klient installationen. Ange följande kommandon

sudo apt-get install deluged

sudo apt-get install deluge-console

Detta kommer att ladda ner Deluge daemon och installation konsolen paket och köra dem. När du uppmanas att fortsätta, typ Y. Efter störtflod har installerats, måste vi köra Deluge demonen. Ange följande kommandon

deluged

sudo pkill svämmas

Detta startar Deluge demonen (som skapar en konfigurationsfil) och sedan stänger av demonen. Vi kommer att redigera konfigurationsfilen och sedan starta den igen. Skriv in följande kommandon för att först göra en säkerhetskopia av den ursprungliga konfigurationsfilen och öppna den för redigering

cp ~ / .config / störtflod / auth ~ / .config / störtflod / auth.old

nano ~ / .config / störtflod / auth

Väl inne nano, måste du lägga till en rad längst ned i konfigurationsfilen med följande konvention

Användare: Lösenord: nivå

Där användaren är det användarnamn du vill använda för Deluge, är lösenords det lösenord du vill, och nivån är 10 (full tillgång / administrativ nivå för demonen). För våra syften, använde vi pi: hallon: 10. När du är klar med redigeringen, tryck CTRL + X och spara ändringarna. När du har sparat dem, starta demonen igen och sedan konsolen

deluged

syndaflod-console

Om du börjar konsolen ger dig en felkod istället för fin rent formaterad konsol gränssnitt typ “exit” och sedan se till att du har startat demonen.

När du är inne i konsolen, måste vi göra en snabb konfigurationsändring. Skriv följande

config -s allow_remote Sann

config allow_remote

utgång

Detta gör det möjligt för fjärranslutningar till din Deluge demonen och dubbla kontroller som config variabeln har ställts in. Nu är det dags att döda demonen och starta om den en gång så att config ändringarna träder i kraft

sudo pkill svämmas

deluged

På denna punkt din syndaflod demon är redo för fjärråtkomst. Vi behöver installera Deluge skrivbordsklienten för att avsluta konfigurationen. Hit upp översvämningen Downloads och välj installationsprogrammet för operativsystemet. När du har installerat Deluge skrivbordsklienten, kör det för första gången, vi behöver göra några snabba förändringar.

När du har startat, gå till Inställningar -> gränssnitt. Inom gränssnittsmenyn, ser du en kryssruta för “Classic Mode”. Som standard är markerad. Avmarkera det.

Klicka på OK och starta sedan om syndafloden skrivbordsklienten. Den här gången när störtfloden börjar, kommer det att ge dig den Connection Manager. Här kan du mata in information om din Raspberry Pi och installationen syndafloden. Klicka på knappen Lägg till i Connection Manager och koppla in din Pi: s information som så

Du måste ange den IP-adressen för Raspberry Pi i nätverket, samt användarnamn och lösenord du anger under den tidigare konfigurationen. Lämna hamnen vid standard 58846. Klicka på Lägg till.

Tillbaka i Connection Manager ser du posten för Raspberry Pi, om allt går väl, indikatorlampan blir grön som så

Klicka på Anslut och du kommer att sparkas i gränssnittet, som är ansluten till fjärrdatorn

Det är en ny installation, nary a.torrent på plats, men vår anslutning mellan fjärrdatorn och skrivbordsklienter är en succé!

Gå vidare och konfigurera WebUI nu (om du så önskar), eller hoppa ner till proxyinställnings delen av handledningen.

Konfigurera WebUI är betydligt snabbare men som vi nämnde tidigare, har du tillgång till färre funktioner än med full tunn klient erfarenhet. En av de mest användbara funktionerna du vinna på att använda tunn klient, associating.torrent filer med Deluge tunn klient för automatisk överföring till fjärr Deluge demonen, saknas i WebUI erfarenhet.

För att installera WebUI, gå till terminalen på din Pi och ange följande kommandon. Obs: Om du redan har installerat Deluge demonen i tunn klient delen av handledningen, hoppa över den första kommandot här.

sudo apt-get install deluged

sudo apt-get install python-mako

sudo apt-get install deluge-web

syndaflod-web

Denna sekvens installerar Deluge daemon (om du inte redan installera den i det sista avsnittet), Mako (en mallgalleri för Python att WebUI behöver), WebUI själv, och sedan startar WebUI programmet.

Standardporten för WebUI är 8112, om du vill ändra det använda följande kommandon

sudo pkill syndaflod-web

nano ~ / .config / störtflod / web.conf

Detta stoppar WebUI och öppnar upp konfigurationsfilen för det. Använd nano att redigera raden: “port”: 8112, och ersätta 8112 med vilket portnummer (över 1000, som 1-1000 är reserverade av systemet).

När du har WebUI igång, är det dags att ansluta till den med hjälp av en webbläsare. Du kan använda en webbläsare på Pi om du någonsin behöver, men det är inte den mest trevlig upplevelse och bäst avgörs för nödsituationer. Öppna en webbläsare på din vanliga stationära dator och rikta den mot IP-adressen för din Pi (t ex http://192.168.1.102:8112).

Du kommer att hälsas med en lösenordsruta (standardlösenordet är “störtflod) och omedelbart uppmuntras att ändra det när du har angett det för första gången. Efter det kommer du att kunna interagera med Deluge via lätta gränssnitt

Det är inte riktigt samma sak som tunn klient, men det är tillräckligt robust för lätt användning och har den extra fördelen att tjäna som anslutningspunkten för massor av torrent-kontroll mobilappar.

Vi har visat hur du installerar Deluge, konfigurera tunn klient, och konfigurera WebUI. En sak som vi inte har gjort ännu säga har du börja ladda ner torrents. Det finns en bra anledning till det, det är helt hänsynslös att använda en BitTorrent-klient utan att först skytteltrafik din anslutning via en proxyserver.

Om du inte har läst om hur man ska Anonymisera och kryptera dina BitTorrent trafik ännu, nu är det dags att göra det. Läs igenom den första sektionen (för en bättre förståelse för varför det är viktigt att skydda din BitTorrent-anslutning), och sedan registrera dig för ett BTGuard proxy konto innan du fortsätter på.

När du har din proxy-konto måste vi koppla data till Deluge. Antingen i tunn klient eller WebUI, navigera till Inställningar -> Proxy. Du måste fylla i Peer, Web Seed, Tracker, och DHT sektioner med din BTGuard proxyinformation som så, att placera BTGuard användarnamn och lösenord i lämpliga slitsar

Varje avsnitt bör sättas till Sockv5 W / Auth, har din BTGuard användarnamn, lösenord, värd inställd på proxy.btguard.com och hamnen till 1025. När du har fyllt i alla fyra sektioner, klicka på OK.

För proxyinställningarna ska börja gälla måste du starta om Deluge demonen. Från terminalen ange följande kommandon

sudo pkill svämmas

deluged

Det bästa sättet att testa att du aktivt använder proxy är att ladda ner en torrent från CheckMyTorrentIP som vi skisseras i hur man Anonymisera och kryptera dina BitTorrent trafik.

Ladda torrent i störtflod och vänta en minut eller två innan kontrollera resultaten på CheckMyTorrentIP, om du har konfigurerat allt rätt under proxy installationen bör IP rapporteras av CheckMyTorrentIP vara att proxy och inte din vanliga hem IP-adress.

Vårt nästa steg är att konfigurera störtflod att använda vår externa hårddisk. Genom att följa tillsammans med hårddisken monteringsanvisningar i hur man förvandlar ett Raspberry Pi till en Low-Power Network Storage Device, du är redo med en hårddisk inställd på automatisk montering vid uppstart.

Nu är allt vi behöver göra är att ändra standard platser i Deluge. Navigera till Inställningar -> Nedladdningar. Som standard Deluge styr allt till / home / pi. Det lilla SD-kort kommer att fylla upp riktigt snabbt, dock så vi måste ändra det.

Först kommer vi att skapa några nya mappar i / media / USBHDD1 / aktier, vilket är den delade mappen vi redan inrättats i Low-Power Network Storage Device handledning. Detta sätt kan vi enkelt kan få tillgång till våra nedladdade torrents över nätverket och har ett nätverk tillgängligt klocka mapp för automatisk lastning torrentfiler. Använd följande kommandon för att skapa mappen set (justera sökvägar följaktligen för din plats om du inte använder samma Pi inställningen från tidigare läraren som vi är)

sudo mkdir / media / USBHDD1 / aktier / torrents / ladda ner, sudo mkdir / media / USBHDD1 / aktier / torrents / avslutats, sudo mkdir / media / USBHDD1 / aktier / torrents / watch, sudo mkdir / media / USBHDD1 / aktier / torrents / torrent-säkerhetskopior

Nu ska vi vända höger runt och koppla dessa fyra nya kataloger i Deluge

Klicka på OK för att ställa in kataloger (inget behov av att starta som du gjorde med proxy inställning).

Nu är det dags att ladda ner en tillräckligt stor torrent att vi verkligen kan se om systemet fungerar smidigt. För vårt test tog vi the.torrent fil för den aktuella Linux Mint distributionen -det väger fast 1GB, perfekt för övervakning av anslutningshastigheter

Automatiskt ladda störtflod vid start: Det sista steget, när vi har testat att allt annat fungerar, är att lägga till störtflod till Raspbian startprocessen.

Vid det här laget har vi konfigurerat demonen, ställa in tunn klient och / eller WebUI, ställt in en proxy, och testade vår anslutning. Allt ser ut och det innebär att vi är redo att använda störtflod som en fullfjädrad torrent-klient. Betala din favorit tracker ett besök och ladda upp kön.

Innan vi lämnar Deluge installationen finns en sista detalj att sköta. Vi måste ställa in Deluge demonen och WebUI ska köras automatiskt när våra Raspberry Pi startar upp. Konfigurations skript Störtfloden utvecklare föreskriver Ubuntu fungerar alldeles utmärkt för Raspbian, så snarare än på nytt uppfinna hjulet, vi kommer att använda sina manus. För att spara insatser för att klippa och klistra stora block av text, har vi värd skript på How-To Geek servrar så att du kan använda kommandot wget för att hämta dem. Från terminalen, skriv följande kommandon

sudo wget -O / etc / default / deluge-daemon http://www.howtogeek.com/wp-content/uploads/gg/up/sshot5151a8c86fb85.txt

sudo nano / etc / default / störtflod-daemon

Detta kopierar manus, döper den och placerar den i lämplig katalog, och öppnar den i nano editor. Det första skriptet är det enda som vi kommer att behöva redigera. Inom nano redigera tredje raden i skriptet att inkludera det användarnamn du ställer in i första delen av tutorial (som du minns vi satt syndafloden användaren “pi” så vi får sätta att här som så)

DELUGED_USER = “pi” # !!! ÄNDRA DENNA !!!!

Om du inte sätter ett användarnamn du valde för Deluge daemon där, kommer skriptet inte köras. När du är klar med redigeringen, tryck CTRL + X och spara ändringarna. När du är tillbaka vid terminalen, skriv följande kommandon för att göra skriptet körbart och uppdatera startfilen för att inkludera den

sudo chmod 755 / etc / default / deluge-daemon, sudo update-rc.d syndaflod-daemon defaults

Nu måste vi lägga den verkliga init.d script till Raspbian. Återigen, vid terminalen, skriv följande kommandon

sudo wget -O /etc/init.d/deluge-daemon http://www.howtogeek.com/wp-content/uploads/gg/up/sshot5151aa042ad11.txt

sudo chmod 755 /etc/init.d/deluge-daemon;sudo update-rc.d syndaflod-daemon defaults

Vi kunde hämta, plats, och ändra filen allt i ett svep här, eftersom init.d skript kräver ingen användar redigering.

Vid denna punkt, rekommenderar vi att starta Raspbian, så avfyra en “sudo omstart” på kommandoraden. När Pi är klar omstart, försöker ansluta till Deluge daemon med hjälp av tunn klient och WebUI. Det finns två stora fel här vi letar efter.

Först, ett misslyckande att ansluta alls innebär att initiering skript inte fungerade. Öppna terminalen / SSH-klient och starta demonen och WebUI manuellt med hjälp av kommandon som vi lärt oss tidigare i handledningen. Kontrollera att det fungerar då och då granska initieringen skriptinstruktioner.

För det andra, om du kan öppna upp kunden, men det visar behörighets fel för dina befintliga torrents (som Linux torrent vi används för att testa saker i tidigare delen av styr), tyder på att det externa USB-hårddisken inte var monterad eller monteras felaktigt. Gå igenom avsnitten om att installera en USB-hårddisk och ställa in den att automatiskt montera vid uppstart i hur man förvandlar ett Raspberry Pi till en Low-Power Network Storage Device handledning.

Nu när du har din torrent box konfigurerad och redo att rocka, finns det några ytterligare verktyg och modifieringar du kan titta på för att verkligen förbättra din användarupplevelse. Ingen av dessa tips och tricks är nödvändiga, men de gör din Raspberry Pi vände Torrent Box enklare att använda.

Lägg Mobile Access: Överväg att hämta en mobil kontroll app som Transdroid för Android-telefoner. Tyvärr har vi inte har några fasta förslag för iOS användare som Apple har tagit en riktigt aggressiv hållning mot torrent-relaterade program i App Store (och har förbjudit alla appar som slank igenom inlämnande processen).

Störtflod för närvarande inte har en mobiloptimerad mall för WebUI, men det är mer än funktionell på tabletter som iPad och Kindle Fire.

Konfigurera en delad Drop mapp: Även om vi nämnt det i korthet tidigare i handledningen, se till att / torrents / klocka / mapp som du skapat är tillgänglig i nätverket. Det är verkligen bekvämt att kunna dumpa en stapel of.torrent filer i mappen och har störtflod ladda upp dem automatiskt.

Installera Browser Plugins: Det finns flera Deluge centrerade plugins för Chrome och Firefox som förbättrar användarupplevelsen, inklusive

Aktivera Deluge Plugins: Det finns en mängd stora plugins redan i Deluge och ännu mer från tredje part plugins. Några av de medföljande plugins du kanske vill dra nytta av bland annat

Du hittar dessa i Inställningar -> Insticksprogram. Kontrollera de du vill ha och en ny post visas i inställningsmenyn (t ex Inställningar -> Meddelanden).

För mer information om tredje part plugins och hur man installerar dem, kolla in Plugins webbplatsen på syndafloden Wiki.

Efter konfigurering, testning och tweaking förbättringar och plugins, har du mer än kapabel torrent box som kostar bara småpengar en dag att fungera. Hitta en lugn och ur vägen plats för att koppla in den, ladda upp med torrents, och låt den göra grovjobbet att ladda ner och sådd för dig.

Det formella namnet för symbolen #, vanligen kallad hashtag tack vare sin omfattande användning i sociala medier, är “octothorpe”.