hur man synkronisera kontakter, påminnelser och mer med icloud

Om du använder en Mac, iPhone eller iPad kan du har undrat vad iCloud använder allt utrymme för. Idag tar vi dig genom hela utbudet av iCloud synkronisering och visar hur du stänger av den, om du så önskar.

iCloud synkroniserar en hel del applikationer, som är inte bara bekvämt utan nödvändigt för applikationer att fungera korrekt över dina Apple-enheter (som kalender, anteckningar och påminnelser). iCloud är anledningen till att du kan skapa påminnelser på din Mac och komma åt dem direkt på din iPhone eller annan Mac, så länge de är alla anslutna till samma iCloud-konto.

Låt oss börja med att öppna upp iCloud systeminställningar på din Mac.

I iCloud inställningar ser du två halvor. Den vänstra halvan får du tillgång till dina kontouppgifter och ställa in delnings familj, eller logga ut.

Klicka på kontouppgifter för att ändra ditt namn, kontakt, säkerhet, och betalningsinformation, och ta bort enheter som är anslutna ditt iCloud-konto.

Tillbaka på huvudsidan, visar den högra rutan de många iCloud synkroniseringsalternativ för ditt konto. Låt oss gå igenom var och en och berätta om sina konsekvenser.

För det första är det alternativet iCloud Drive, som kommer att lagra en mängd olika dokument och data i iCloud. Främst bland dessa är Edit, iMovie, sidor, samt eventuella tredje part som använder iCloud-enheten. Du kan klicka på knappen Alternativ för att se vilka program kan lagra data i iCloud-enheten och inaktivera alla som tar upp för mycket utrymme.

Vi har pratat länge i det förflutna om din iCloud Photo Library, så vi kommer inte att gå in i detalj här, men det räcker att säga, kan du också klicka på knappen Alternativ bredvid Foton att styra vad Foto data synkroniseras till iCloud , Om överhuvudtaget.

Resten av data som lagras i iCloud innehåller

Mail: Genom att synkronisera e-post, oavsett ändringar du gör på en enhet kommer att återspeglas på en annan. Detta är inte annorlunda än någon av de återstående posterna. Så, om du skriver ett e-postmeddelande på din iPhone och skicka det, kan du hitta det sedan på din Mac i mappen Sända, och så vidare.

Kontakter: Detta kommer att synkronisera alla kontakter du för närvarande har i din iPhone, iPad eller Mac. Eventuella ändringar eller tillägg du gör kommer givetvis att kopieras på annat håll.

Kalendrar: Om du gör en händelse eller boka en tid, kommer det att dyka upp på andra enheter.

Påminnelser: Vi har pratat om påminnelser tidigare, kanske du vill läsa upp det för mer info. Naturligtvis synkronisera påminnelser är ett bra sätt att se till att du inte glömmer saker när du är ute och omkring.

Safari: Det kan vara frustrerande att inte ha alla dina bokmärken och webbhistorik med dig. Lyckligtvis, om du synkroniserar din Safari till iCloud, kommer allt att förbli densamma oavsett vilken Apple-enhet du använder.

Anmärkningar: Vi har alla dessa stunder av briljans där vi måste göra en del av det. Tyvärr, om du plötsligt vaknar på natten och rusa iväg ett meddelande på datorn, du kanske inte har den med dig när du vill hämta det nästa dag. Genom att synkronisera anteckningar till iCloud, kan du vara säker på att din geni kommer att resa med dig överallt.

Keychain: Till skillnad från de andra, som alla är utan tvekan användbar, kan du tänka en stund om detta. Keychain håller i princip alla dina lösenord på ett ställe.

Det är otroligt bekvämt men för att kunna skriva in ditt Wi-Fi-lösenord och få den visas direkt upp på överallt, så i det långa loppet, det är väl värt att hålla denna post aktiverad.

Hitta min Mac: Att förlora din Mac skulle vara fruktansvärt, varför så snart du synkronisera “Hitta min Mac” data, kan du enkelt hitta en borttappad eller stulen Mac eftersom all information du behöver redan vara i din iPhone eller iPad .

Du kan utföra samma anpassningar till iCloud synkronisering och dela på din iPhone eller iPad genom att trycka öppen “iCloud” från inställningarna på enheten.

Längst upp, ser du ditt namn och e-postadress till vilken iCloud är inställd. Du kan trycka ditt namn för att öppna upp ytterligare inställningar, som vi kommer att gräva i på bara lite.

Rulla ner genom denna icloud inställningssidan och du kommer att se att, precis som på en Mac, kan du aktivera eller inaktivera olika icloud funktioner.

Ta en stund att kolla inställningarna för iCloud Drive. Du kan stänga av detta eller på med en enkel tryckning, och välja om du vill se den på startskärmen.

Dessutom kan du se en lista över program som tillåter människor att söka upp dig med din e-postadress. Du kan slå på eller av för alla appar som du vill.

Därunder finns det en lista över specifika program som kan använda iCloud Drive för att lagra filer. Om du befinner dig ont om lagringsutrymme, eller helt enkelt inte vill ha en app för att använda iCloud Drive, då kan du stänga dem här utanför.

Du kan också överväga att stänga av “Använd Cellular Data” objektet. Detta säkerställer iCloud Drive inte äta i din värdefulla data gräns.

Enligt Bilder inställningar, finns det ständigt närvarande iCloud Photo Library huvudströmbrytare, som låter dig stänga av hela off om du föredrar.

Under detta kan du välja att optimera iPhone lagring, vilket innebär att foton och videor på din iPhone (eller iPad) automatiskt kommer att minskas i storlek så att de inte tar upp för mycket utrymme på enheten. Original, under tiden, kommer att hållas i iCloud Drive.

En andra föremål av intresse är “Ladda upp Burst Bilder” alternativ, vilket innebär att om du tar brast bilder (håll knappen volym ned), alla av dem kommer att laddas upp till din bildström. Tänk på att ladda upp alla dina brast bilder kan vara betydande och ta upp en hel del utrymme, så kanske du vill stänga av denna funktion.

Det sista alternativet är att utnyttja iCloud fotodelning, vilket innebär att du kan dela album med andra, och prenumerera på deras samt.

Från huvud iCloud inställningsskärmen, peka på ditt namn för att se dina iCloud-konto inställningar. Här kan du ändra dina kontaktuppgifter, lösenord och kreditkorts samband med ditt Apple-ID. Men det mest intressanta funktionen här är avsnittet “Devices”.

Om man tittar på de inställningar enheter, precis som med Mac-inställningar kan du se alla enheter du har anslutit till ditt iCloud-konto, se modellen, version, serienummer, och även ta bort den från ditt konto.

Precis som på Mac, iCloud inställningar iOS ’tillåter dig att skräddarsy dina synkroniseringsinställningar till appar och tjänster du använder mest (eller använd inte alls).

Det är också bra att komma ihåg att om du hittar något som inte synkroniseras som väntat, se till att kontrollera att du inte av misstag hade inaktivera funktionen vid något tillfälle.

Självklart kan du stänga av varje eller ens alla dessa funktioner per dina individuella behov och önskemål. Vi tror att de är alla värdefulla och spara massor av tid och ansträngning, men sedan igen, om du inte använder påminnelser, anteckningar, eller någon av de andra bakade i Apple-program, kan det vara värt att stänga av dem. Och om du börjar få slut på iCloud utrymme, inaktivera synkronisering för några program kan hjälpa.

Electrolithoautotrophs är sällsynta organismer som kan försörja sig själva genom att mata på el, de “absorbera” elektroner det sätt som andra organismer konsumera mat.