installera Linux Mint på din Windows-dator eller netbook

Vill du prova den populära Linux Mint OS på din Windows-dator eller netbook? Här är hur du kan göra det även utan en CD / DVD-enhet med Mint4Win installatören.

Linux Mint

Linux Mint är ett allt populärare Linuxdistribution, och många användare har funnit det mer användarvänligt och bekvämt än andra versioner. Mint är baserad på Ubuntu, och som sådan har en utmärkt installationsprogram som låter dig installera det direkt från Windows. Du installerar det precis som en vanlig Windows-program, och kan avinstallera det från kommandotolken. Installationsprogrammet är endast tillgänglig i en ISO-skivavbild fil, så det kan fortfarande vara svårt att installera på en dator utan en CD / DVD-enhet, till exempel en netbook. Men, med ett litet trick kan du använda installationsprogrammet för Windows för Mint på en dator, ingen DVD-enhet krävs!

Setup Virtual Clone

Linux Mint är endast tillgänglig som en ISO-fil, så vi kommer att montera ISO-filen i en virtuell CD-enhet. Vi rekommenderar Virtual Clone för detta, så om du inte redan har det installerat, ladda ner den (länk nedan) och installera som vanligt.

Du kan bli ombedd att installera drivrutiner under Virtual Clone installationen, klicka på Installera för att slutföra installationen.

För mer information om Virtual Clone, ta en titt på artikeln om Montering en ISO bild i Windows 7 eller Vista.

Installera Linux Mint i Windows med Mint4Win

Nu ladda ner den senaste versionen av Linux Mint från länken nedan. Välj i386 Live CD edition.

Välj en nedladdnings spegel i närheten av din plats, och spara ISO-filen till din dator.

När nedladdningen är klar, högerklicka på ISO och välj Mount (Virtual Clone).

Nu, bläddra till datorn och öppna den virtuella DVD.

Kör mint4win programmet finns i bild på CD.

I Windows 7, detta installationsfungerade bra, men i ett test på en Vista-system fick vi felmeddelandet nedan. Om du ser detta, helt enkelt klicka på Fortsätt som installatören fortfarande fungerade bra.

När installationsprogrammet öppnas klickar du på Installera i Windows.

Observera: klicka inte på Demo och fullständig installation, eftersom detta inte kommer att fungera korrekt om CD-skivan är helt enkelt en monterad ISO-fil.

Välj var du vill installera Linux Mint, önskat språk, användarnamn och lösenord, och installations storlek du vill.

Observera: att Linux Mint installerar som en normal Windows-program, så det kommer inte över någon av dina filer. Klicka på Installera när allt är in.

Linux Mint kommer nu att extraheras från skivavbild och inställningar på din dator. Detta kan ta några minuter beroende på datorns hastighet.

När installationen är klar, kommer du att bli ombedd att starta om datorn. Spara allt arbete du har öppet, och välj Starta nu.

Finishing Linux Mint Setup

När datorn startas om, kommer du att märka en ny skärm som visar alternativ för Windows och Linux Mint. Windows laddas som standard, men till slut inrätta Linux Mint, tryck på nedåtpilen på tangentbordet och välj Linux Mint. Tryck på Enter för att fortsätta.

Linux Mint kommer att upptäcka din hårdvara och ställa upp.

Den kommer sedan att slutföra installationen av operativsystemet och ställa allt upp. Detta tog ungefär 15 minuter i vårt test. När den är klar, kommer datorn automatiskt starta, kom ihåg att välja Linux Mint på startskärmen igen.

Komma igång med Linux Mint

Linux Mint är en snygg Linux-distributioner som gör det enkelt att komma igång. Den innehåller populära program som Firefox och Pidgin, och stöder multimedia codecs och Flash Player direkt efter installationen.

Första gången du kör det, kan du snabbt lära dig runt Linux Mint från dialogrutan start. Detta inkluderar länkar till handledning, funktioner och mer.

Linux Mint är mycket lätt för Windows-användare, som den viktigaste Mint menyn är ganska likt Windows 7 Start-menyn. Du kan söka efter program och mer direkt från Mint menyn, precis som i Windows 7 och Vista.

Mint upptäcks automatiskt vår WiFi-nätverk, så vi hade bara att klicka på nätverksikonen i meddelandefältet och välj nätverket för att logga in.

Tyvärr gick det inte inkludera drivrutiner för vår Nvidia grafikkort, men när vi försökte aktivera avancerade grafiska effekter, det automatiskt hitta och erbjöd sig att installera dem. Klicka på Aktivera och ange ditt administratörslösenord, och förarna kommer att installera och låter dig dra full nytta av din hårdvara.

Detta fungerar på samma sätt som du installerar proprietära drivrutiner i Ubuntu, så att du kan kolla in vår artikel om Installera proprietära drivrutiner i Ubuntu för mer info.

Linux Mint är lätt att använda, så ha kul och testa vad du kan göra i Linux Mint!

Ändra startalternativ

Som standard kommer Mint4Win lämna Windows som operativsystem standard och ger dig 10 sekunder vid uppstart väljer att starta upp Linux Mint. För att ändra detta, starta upp i Windows och välja Avancerade systeminställningar i startmenyn sökning.

Här klickar du på Inställningar under Start och återställning.

Från den här dialogrutan kan du välja operativsystem standard och tiden för att visa listan över operativsystem. Du kan ange ett lägre nummer för att göra startskärmen visas för kortare tid.

Eller, om du hellre vill göra Linux Mint operativsystemet standard kan du välja den från rullgardinsmenyn.

Avinstallera Linux Mint

Om du att du inte vill behålla Linux Mint, kan du enkelt avinstallera det precis som du skulle något annat program installerat i Windows. Öppna Kontrollpanelen, välj Avinstallera ett program, och bläddra sedan till Linux Mint posten. Klicka på Avinstallera / Ändra i verktygsfältet.

Bekräfta att du vill avinstallera Linux Mint. Avinstallationen är mycket snabb, och när den är klar din dator kommer att vara tillbaka på samma sätt som det var innan du började.

Slutsats

Linux Mint är ett lättanvänt version av Linux som är bra för nybörjare. Om du är van vid att använda Windows, kan du ha en enklare tid att hitta din väg runt i Linux Mint än i andra distributioner som Ubuntu. Eftersom du kan installera det precis som en vanlig Windows program, är det snabbt och enkelt att ge det ett försök och även ta bort om du inte gillar det, och ingen DVD-enhetens krävs.

Om du hellre vill prova Ubuntu på din Windows-dator, kolla in våra guider om hur man installerar Ubuntu med Wubi Installer och hur man installerar Ubuntu Netbook Remix med Wubi Installer.

länkar

Ladda ner Linux Mint

ladda ner Virtual

Mycket trevlig handledning Matthew. Använt Linux Mint 9 ända sedan det släpptes. Mint4win är en mycket trevligt komplement till den.

Jag har haft en intressant – och obehaglig – erfarenhet sätta Ubuntu (och Xubuntu och NBR) på min S10-3 netbook: installera har gått bra, men i varje fall, har wifi inaktiverats. Hård inaktivera. Jag har ännu inte lyckats få det att fungera.

Mint, å andra sidan, fortsatte vackert, wifi fungerade direkt. Enda inte perfekt är att styrplattan är lite svårt att kontrollera, något jag räknar med att kunna fastställa om / när jag komma runt att jaga rätt drivrutin (er).

Nedre raden: Mint killar har out-Ubuntu’d Ubuntus killarna. Bra gjort!

I dual boot Mint 9 och Windows 7. Mint fungerar så bra att jag tycker att jag nu sällan starta upp Windows! Viva Mint! 🙂

Jag får inte det, varför inte bara använda ett USB-minne med UNetbootin,. Finns det en fördel att använda mint4win;? Med UNetbootin naturligtvis du inte är begränsad till enbart mynta, jag måste lägga mynta är mitt val av Linux OS det blir bara bättre och bättre med varje release.

eller i stället använda en VM för att spela med Mint. på det sättet utan att behöva starta om. =)

@Ed – Det är ett annat bra sätt … en fördel med detta är att du inte behöver något annat, bara din vanliga hårddisk. Plus, om du installerar med Mint4Win, du kan bara “avinstallera” Linux Mint från Windows Kontrollpanelen och det bara använder den vanliga Windows starthanterare i stället för Grub lastaren. Men om UNetbootin fungerar bra för dig, så är det ett bra sätt, också.

Kan detta göras med 64bit versionen också?

@InDiSent – Detta fungerar bra på 64-bitarsversionen av Windows, men jag faktiskt använde 32 bitars version av Linux Mint i testet. Som sagt, jag skulle räkna det skulle fungera lika bra. Om du prova det, låt oss veta hur det går!

Just installerat det på en, Dell Vostro 3500, Windows 7 Pro X64

Fungerar bra … ..thanks för skriva upp.

Wubi är fantastisk men även Mint misslyckas när det gäller att upptäcka mina förare på min HP Mini 2140. Ingen wifi och ännu värre ingen nätverk för min Ethernet samt. Så jag försöker att få dem genom att hämta dem från Broadcom på fönstren sida och jag får en Tarz.I kan inte få en tarball att göra något i Linux, episk misslyckas, varför kan de inte göra en enkel installationsprogram för denna typ av programvara . Tills de får detta de kommer att förbli en sub 1% och de förtjänar det, är Linux fortfarande halv ass.

Jag använder Linux Mint som jag skriver detta,. Min installera var lite annorlunda eftersom jag använder Vista, men det var i princip densamma och smidig. Det fungerar som en charm,. Tack, har jag letat efter ett sätt att göra detta. Jag delar denna dator med andra familjemedlemmar som inte bara kan ge upp Windows, även med alla sina huvudvärk,. Tack igen. Den startar snabbt och inte har någon av Windows problem.

Jag avskyr normalt Gnome baserade distributioner. Jag är ett fan av KDE och köra openSUSE 11.2 i en VM i VirtualBox. Överraskande openSUSE installerat allt perfekt i VM. Även Gästtillägg har installerats som standard. Jag tycker bara det enklare i openSUSE.

Så på grund av denna artikel kommer jag kastade Mint i ett VM också. Jag var begränsad till 800 × 600 upplösning tyvärr. Jag var tvungen att manuellt installera VBOX Gästtillägg. Efter att jag fick det smidigt i VM. Jag är imponerad av hur rent det är. Gör mig vill installera det på en bärbar dator för att se hur väl det hanterar,. Åh, jag måste installera 196 uppdateringar från basen installera. Ganska mycket!

Ledsen men jag kan inte njuta av Linux Mint. Allt jag får är en svart skärm vid uppstart. Det bara inte gå

Så om jag följer dessa steg jag fortfarande har Windows, men att kunna använda Linux Mint som ett alternativ vid uppstart upp min dator? Jag menar, jag är inte alltför säker på om jag kommer att förlora fönster eller något under processen, jag är bara lite paranoid: S

@Eric – Ja, Windows kommer att vara exakt samma som tidigare om du prova Linux Mint detta sätt. Du kommer bara att ha möjlighet att starta upp Linux Mint när du startar datorn. Och om du bestämmer du inte gillar det, bara starta i Windows och avinstallera Linux Mint från Lägg till / ta bort program. Det fungerar bra, och låter dig hålla din Windows säker medan prova något nytt och intressant 🙂

Jag har Linux Mint 8 på en dedikerad dator. Jag har blandade känslor om det, men vill prova Linux Mint 9 på en annan maskin installeras tillsammans med Windows 7 och XP Mode. Jag skulle föredra att ha ytterligare funktioner som finns på Linux Mint 9 DVD (särskilt VLC media player). Kan man ersätta live-DVD i stället för live-CD och alla andra instruktioner förblir exakt som skrivs här?

Jag POSITIVT inte vill Linux Mint att försöka göra sig den primära OS på datorn. Jag har försökt att dual boot med Windows och Ubuntu tidigare och avslutas med en stor oreda som kräver en Windows ominstallation eftersom Ubuntu “tog över dator ägande”. Framför allt vill jag undvika en liknande situation med Linux Mint och Wuby.

Jag tror jag var förvirrande Wubi och Mint4Win i mitt tidigare inlägg. Jag tror att jag skulle ha använt ordet “Mint4Win” i stället för “Wubi”, men samma fråga är tillämpliga, kan jag använda Linux Mint 9 DVD istället för CD och alla andra instruktioner fortsätta att gälla?

@John – Ja, så vitt jag vet, har DVD-versionen av Mint4Win på det också. Pop i DVD medan du startat i Windows, och se om det dyker upp på autorun fönstret … det ska! Hoppas det fungerar bra 🙂

Efter Windows 7, jag hade ingen mer önskan att använda Mint eller Ubuntu. Det kan komma tillbaka en dag, jag vet inte. Jag vet inte.

Kan jag installera Linux Mint på min dator utan fönster? är det möjligt att installera den ensam på min dator?

pls hjälpa, jag kan inte hitta mynta i Avinstallera ett program

@Bilal – Ja, du kan direkt installera det på en dator utan Windows. Bara bränna Linux Mint till en CD eller DVD på en annan dator, och sedan starta datorn med skivan i DVD-enheten och installera som vanligt.

Som alltid, Stor guide! Skriva detta från “Mint nu! Tack så mycket!

Så behöver jag för att säkerhetskopiera mina data eller kommer jag att kunna komma åt min information från Linux Mint? Jag bara vara nervös för att försöka ge det en chans. Jag använder Word och PowerPoint många, så måste jag spara min skola grejer i extern hårdvara eller jag kan bara komma åt den på bärbar dator som använder Linux Mint? tack.

@Naj – Du bör kunna komma åt dina Windows-filer från Linux Mint direkt, det fungerade bra i våra tester. Annars kan du spara filer på ett flashminne eller Dropbox, och få tillgång till dem i Mint.

Som tidigare nämnts, kommer detta inte att bli av med din Windows-installationen, så du behöver inte oroa sig för att förlora filer 🙂

Jag har installerat mint4win i min Dell Windows 7 PC, Nu är problemet är att vid uppstart det säger att ingen rotfilsystemet, Korrigera det från boot menyn.Det inte tillåter mig att göra något annat än att reboot.Please hjälp jag fastnat. .

Jag har försökt att installera mint9 på min bärbara har en Windows7 som dess os. efter installationen är klar och systemet startas för första gången och när den når skärmen där det kommer som installerar system (få tid från nätverket) det stannar mellan att ge en partition fel. vänligen vägleda för att lösa problemet,. hälsningar

? Någon hem Snälla hjälp mig …: –

@ John4uk – Har din dator fortfarande starta upp Windows ok? Om så är fallet, gå till Kontrollpanelen och avinstallera Linux Mint. Sätt sedan tillbaka det enligt anvisningarna ovan, och se om det fungerar. Hoppas att detta hjälper, och låt oss veta hur det går!

Ja det startar i win7 utan issues.Also Jag har försökt att avinstallera och installera redan två gånger men kastar th samma error.:-(It är så frustrerande ..

@ John4uk – Hmm … Jag är inte vad problemet är. Tyvärr är det inte fungerar. Du kan prova att installera Ubuntu Linux med Wubi, som fungerar på samma sätt, och se om det fungerar för dig. Kolla instruktionerna här – http://www.howtogeek.com/howto/9142/easily-install-ubuntu-linux-with-windows-using-the-wubi-installer/

hey..need hjälp vänligen .., iv försökt installera mynta på min win7 os skrivbordet … monteringen av iso och allt var bra .. men under installationsfasen … installations plötsligt stannar och ingen omstart dialogruta visas,. när jag kontrolleras linux mint filer extraherades i en önskad enhet på min hårddisk (i mitt fall enhet F), där det fanns en mapp med namnet intsall och hade samma iso som jag installerade linux mint paketet men hade bara ett annat namn … vid omstart sin uppstart i windows .. Jag vet att det låter complicated..but kan någon hjälpa mig ??

Hej .. anslutningsproblem;! Allt gick bra (följt alla steg i handledningen) och internet-anslutning med Ethernet-kabel också men när jag försökte den trådlösa anslutningen kunde jag inte lyckas få ett trots skärmarna anmälan “Anslutningen är upprättad”. Jag menar Firefox och Update Manager kunde inte ansluta till internet apropos server. Finns det inställningar eller något annat som jag måste ändra? Bredband, jag är ansluten (anmälan upp till höger) men ingenting fungerar om internet,. Vänligen Matthew hjälp eller skicka en länk till liknande problem, tack på förhand.

@Boris – Tyvärr du har problem. Det finns många olika trådlösa nätverkskort, och tyvärr inte alla av dem stöds på Linux. Försök att söka på nätet för din datormodell och se om du kan hitta drivrutiner för den.

Jag har haft en liten lek med Linux i det förflutna (Red Hat, Ubuntu) alltid gick tillbaka till Windows,. Snabbspolning framåt några år och trodde jag skulle ge mynta ett försök efter att ha problem med Windows 7. Jag får en svart skärm efter den första starten skärmar. Första allvarliga problem jag har haft med Linux försökte några lösningar, tillbaka till Windows för mig då.

Jag försöker att följa den här guiden för att installera Mint på min laptop med Vista (32 bitar). Installationen verkar gå precis som du angav till en viss punkt när jag får detta felmeddelande

fel

Ogiltigt argument

För mer information gå till c: \ … .appdata \ Local \ temp \ Wubi-9-rev189.log

Alla lösningar för detta?

Tack på förhand!

Jag har samma problem som Vicki. Jag försöker installera Mint på en Dell Mini 1011 med Win XP på den.

@Vicki – Kontrollera integriteten av Linux Mint ISO och kontrollera MD5-hash matcher. Jag hämtat ISO igen och kontrolleras MD5-kontrollsumma. Efter att installationen gick vidare utan problem.

Jag har provat detta med Mint Linux KDE och Ubuntu 9,04-10,10 (x86 och x64, netbook och stationära versioner), och när jag gör den första omstarten och få till OS valskärmen, välja alternativet Linux visar en text för en split andra, alltför snabba att läsa vad det står, sedan startas

Jag kör en ASUS x59sr serie med Win7 x64

Någon hjälp? Jag antar dess något att göra med min laptop, eftersom jag har även försökt redownloading de ISOs från olika värdar

Hallå!

Jag är ett fan av Linux Mint, jag har det för närvarande arbetar på ett USB-minne. Jag ville nyligen att installera Windows som beskrivits ovan. Efter omstarten meddelandet att installationen ISO i Linux Mint mapp ist saknas,. Hjälp med mitt problem.

Sebastian

Wow

Mycket, mycket trevlig instruktioner. Precis vad jag letade efter så jag kan prova Mint.

Tack

Jag har installerat Linux Mint 10 i Windows 7 exakt samma som du har beskrivit. Men varje gång jag försöker starta Linux Mint står det “Försök (hd0,0): EXT2: _” & ingenting händer efter sedan. Så vad kan jag göra? Finns det några andra metoder för att installera i Windows?

Just installerat Linux Mint 10 enligt instruktioner, men när omstart jag får ett felmeddelande, gav upp väntar för root enhetsstart args (cat / proc / cmdlme), Kontrollera rot fördröjning (gjorde systemet väntar tillräckligt länge) Kontrollera rot (gjorde systemet vänta på rätt enhet) saknade moduler (cat / proc / knölar ls / dev); ALERT / dev / sda3 existerar inte släppa till ett skal,! Kan någon hjälpa snälla?

Im har problem att få WiFi i samband med detta. Jag försökte installera Linux Ubuntu och WiFi var funktionshindrade och jag avinstallerade det och försökte Mint och fortfarande wifi är inaktiverad. Och jag kan inte räkna ut hur man får det att fungera. Mina Ethernet-anslutning fungerar hitta. Im en nybörjare och detta är mitt första försök på Linux så Im snubbla i mörkret, försöker Google svar. Någon få denna fråga fast?

Jag har en Asus 1005HAB bokförda.

Jag undrar om det kan vara lättare att köra denna version än Ubuntu Jag har problem att sätta upp min wi fi-nätverk på det och om det finns ingen internet sedan dess inte bra Så avinstallerar jag Ubuntu eller kan jag köra både på Windows 7? Jag verkligen, liksom Ubuntu men jag kan inte verkar komma förbi Internet wi fi inställning Jag satte SSDI och annan information där men lite ansluter inte jag tror att det har att göra med nätverket har AT & T DSL på mitt system jag har inga problem att köra den med Windows 7 ??

Stor instruktion och kommentarer;. Jag har Windows 7 x86. Kan jag installera Linux Mint x64 på samma dator?

Mycket bra tutorial, jag har en fråga: det gör din hårddisk kör långsamt?

Så, jag har en fråga, jag har en Aspire One netbook som är i behov av en torka jag vill installera den senaste versionen av mynta på det men att vara som det är en netbook jag saknar CD / DVD-enhet skulle det inte finnas någon sätt att installera mynta till netbook och har den torka fönster starter från HD? Och i så fall vilka program / hårdvara skulle jag behöver för att utföra denna uppgift?

Okej Jo jag har räknat ut en metod och svarade min egen fråga till förmån för andra i jakt på vad jag letade efter, är att installera Linux Mint till en netbook genom ett USB-minne. Först ladda ner 32 eller 64-bitars operativsystem du vill och sedan få ett program som kallas unetbooten, du hittar det här, http: //unetbootin.sourceforge.net/

Sedan efter att du har dessa två saker resten är ganska rakt framåt när det gäller att installera de levande os på USB och sedan starta i det som vanligt.

gör den här guiden gäller för alla version av Linux Mint som KDE LMDE XFCE & LXDE?

Installationsprogrammet gick bra tills denna punkt. Finishing Linux Mint Setup

När datorn startas om, kommer du att märka en ny skärm som visar alternativ för Windows och Linux Mint. Windows laddas som standard, men till slut inrätta Linux Mint, tryck på nedåtpilen på tangentbordet och välj Linux Mint. Tryck på Enter för att fortsätta.

När jag trycker på nedåtpilen, händer ingenting! tangentbord verkar död!

Min laptop plötsligt beslutat att mitt Windows-tangenten är inte giltig. Jag vill formatera om hårddisken och installera en Linux baserat operativsystem genom itself..is detta möjligt?

stora arbete … Stort tack för detta tips … enkel bt mycket viktigt för mig bcoz min DVD-enhet har gått already..keep gunga med Linux Mint.

Jag har följt detta handledning nästan exakt (jag installerade 64 bitars DVD-versionen i stället för den som nämns). det startas en gång och verkade för att installera den på rätt sätt, men nu får jag ett meddelande som säger “Varning! /host/linuxmint/disks/root.disk existerar inte släppa skal “. Jag har Vista Home Basic 32-bitars. Hur får jag det att fungera?

Jag följde den här guiden för att installera Mint 11 tillsammans Windows XP på en gammal laptop. Var tvungen att göra några avvikelser att passa skillnaderna för XP, men i grund och botten det fungerade bra, tack så mycket. Jag kunde aldrig ha gjort det på mitt eget och det är därför jag har tittat på Linux flera gånger tidigare, men alltid gått tillbaka till Windows.

Men jag har ett problem … har det inte automatiskt hittat mitt trådlösa nätverk, som fungerar bra med XP;. Jag har försökt att ange nätverksinformation manuellt, men fortfarande ingenting, även om jag kunde ha gjort ett misstag någonstans i det minfält!

Några förslag?

Hur kör jag min Windows 7 program på Linux Mint

Jag har samma problem som john4uk. Tryinng att installera på XP-maskin, stövlar ursprungliga inställningsskärmen ger sedan felmeddelandet “ingen rotfilsystemet: Vänligen rätta till detta i Partition Manager”. Jag trodde att installera detta sätt var det sättet att slippa en partition. Några idéer?

Jag skulle vilja veta om du installerar med Wubi istället för att använda en installations-DVD gör installerat Linux Mint annorlunda. Jag menar – det är egentligen inte en Windows-app, eller hur? Det är bara anges som en app så att du kan ta bort det från datorn enkelt …? Eftersom jag är nyfiken om du använder denna version inte dränera mer energi från batteri för bärbar dator, saktar din hårddisk eller nåt sånt ..

Detta är en av de många underbara tutorials jag någonsin har kommit över. Detta bör vara ett sätt att hjälpa samhället och nybörjare.

Tack så mycket

Jag är för närvarande kör Windows XP 32 bit. (Det är roligt, jag vet.) Kommer denna process arbete för en sådan OS som mitt?

Hej Matt, kan du åtgärda detta ??

Wouild vara awesum, om bara det fungerade,. Från detta datum (10-18-2011), det finns ingen “Live CD” alternativet på nedladdningssajter,. Endast 32 bitars eller 64 bitars smaker,. Därefter hämtade ISO inte har en “Mint4Win” -fil i sin rot,. det finns en Mint4win fil i the.disk mapp, men det är inte windows körbar.

vad är platsen för gratis nedladdning lime x mint

Det finns i genomsnitt 380 sesamfrön på en Big Mac bulle.