lärande Windows 7: hantera effektinställningar

I XP har du förmodligen redan vet hur man ska hantera energiinställningarna för ditt system på en bärbar eller stationär. Idag tar vi dig genom hur man ska hantera energiinställningarna och skapa egna planer i Windows 7.

Det finns nya energisparalternativ som du kan ställa in i Windows 7 jämfört med XP. Du kanske vill ändra planerna för att spara på batteriet på din bärbara dator, eller minska energiförbrukningen på ett skrivbord hemma eller på kontoret. Här kommer vi att titta på hur man ska hantera och justera de energischeman, och hur man skapar egna planer också.

Ströminställningar

För att komma åt ström planen alternativ, typ effektinställningar i sökfältet i Startmenyn och tryck på Retur.

Energialternativ öppnas och härifrån kan du välja mellan tre fördefinierade planer balanserad, Energispar eller hög prestanda.

Klicka på Välj vad strömbrytaren gör och du kan justera flera alternativ såsom att kräva ett lösenord vid uppvaknande och vad strömbrytaren på datorn gör. Om du ställer in när jag trycker på strömbrytaren för att göra ingenting, kommer du inte har problem med datorn stängas av när du råkar slå på strömbrytaren.

Om du vill ändra något av de fördefinierade energischeman klicka på Ändra schemainställningar.

Sedan kan du ändra mängden inaktiv tid innan bildskärmen är avstängd eller datorn går in i viloläge.

Om du vill återgå till standardinställningarna klickar du på Återställ standardinställningar för denna plan.

Anpassad energischema

Att skapa en anpassad plan klicka på Skapa ett energischema från avsnittet Energialternativ.

I Skapa ett energischema fönster en förutbestämd plan som ligger närmast vad du vill, och ge planen ett namn.

I nästa skärm välja sömn och visningsinställningar som du vill använda och klicka på knappen Skapa.

När din plan har skapats ser du det under listan över önskade planer.

Om du klickar på Ändra avancerade inställningar, finns det flera alternativ du kan justera. Dessa inställningar bör endast användas av avancerade användare, som om du stänger av fel sak, kan datorn inte fungerar korrekt. Att välja mellan de förutbestämda inställningar bör vara tillräckligt för de flesta användare.

Om du har frågor där din bärbara dator tar slut för mycket batteri, eller om du vill kontrollera den totala effektiviteten av strömförbrukningen på din dator, ta en titt på artikeln Använd powercfg i Windows 7 för att utvärdera Strömeffektivitet.

Slutsats

Windows 7 gör det enkelt att hantera effektinställningar för olika dator situationer. Om du hittar din dator mystiskt stänga av eller gå i viloläge, bör detta också hjälpa dig att avgöra varför det händer.

Vi har också några andra artiklar med anknytning till energispar i Windows du kan vara intresserad av

Inaktivera Power Management I Windows 7 eller Vista

Skapa en genväg eller snabbtangent Switch Energischeman

Ändra Windows 7 eller Vista ström-knappar avstängning / viloläge / Hibernate

Inte mycket stor förändring i Power Management jämfört med Vista. Efter att ha använt Windows 7 för senaste månaderna har jag tror inte att det som en stor och stabil operativsystem som det var annonseras av Microsoft. Jag hoppas att det blir en Service Pack släppas inom kort.

Jag använder Win7 och när jag placera datorn i viloläge det vaknar upp med den minsta vibration. Finns det ett sätt att göra det så det inte kommer att vakna upp med musen, utan bara vaknar upp genom att trycka på en tangent på tangentbordet?

Thanx; Zepe

Fråga: Vad skulle Windows 7 gör för mig att XP kommer inte?

@Thomas Richards: Det är en knepig fråga. Det beror på vad du använder datorn för. Jag har hittat många prestanda och användbarhet förbättringar i Windows 7 men det är bara jag, det kan mycket för dig,. Om du vill ha en mer detaljerat svar, skulle det vara bäst att fråga på How-To Geek forum i stället för synpunkter på en artikel.

Vad ett skämt Win7 energihantering är. XP gav fler alternativ som Win7. Det tillåter inte mig att ställa på hur många procent av batteriets livslängd detta sker. För det andra, även om jag har markerat aldrig somna, vid batteridrift och kraften blir låg det går att sova och det gör detta utan att meddela mig. Det meddelar inte mig om jag har aldrig somnar eller om jag gör det möjligt att gå i vila. Det finns mycket få alternativ i Win7 vad ett haltande förändring i OS från XP.

@David, Inställningarna ovan är standard, icke avancerade inställningar. Det finns mer avancerade inställningar än vad som är ovan, och energisparfunktioner i Windows 7 är mycket mycket mer avancerad (och mer stabil) än XP hade att erbjuda.

Energialternativ Funktionen är i behov av omskrivning. På mitt system de är alla men borta … jag kan inte längre ändra eller lägga till en plan … när jag försöker jag få en röd X med ett meddelande “Power Plan information inte är tillgänglig.”; OK vad sägs om en återställningsknapp … eller en reparation app …. att få mig en nystart.

Jag kunde inte ta bort en anpassad energischema tills jag valde en “extra plan” så den anpassade planen föll i ranking och var inte längre i avsnittet “Prioriterade planer”. Sedan när jag valde “Ändra schemainställningar” för den anpassade planen jag såg alternativet Radera.

hej hur är u hur man bytt sömn hibernet

Med XP kan jag ha olika inställningar beroende på om datorn var på batteri vs extern ström. Har den här funktionen finns i Windows 7?

Ledsen att bry läsarna här. Naturligtvis försökte jag Balanserad sist.

Delorean DMC-12, bilen mest känd som tidsmaskin i Tillbaka till framtiden film serien, var den enda modellen som någonsin producerats av tillverkaren, den Delorean.