Mac OS X: Ändra vilka program startar automatiskt vid inloggning

OS X gör att hantera startobjekt riktigt enkelt – du bara huvudet in preferenser och lägga till eller ta bort saker från listan. Men om du är en nyomvänd till Mac, kanske du inte vet hur man gör det. Men nu kommer du.

Öppna Systeminställningar och klicka sedan på ikonen Användare och grupper. Väl där, hitta ditt användarkonto på vänster sida (även om det alltid kommer att väljas), och klicka sedan på fliken Startobjekt.

Nu ser du en lista över objekt som öppnas automatiskt när du loggar in. Du kan välja ett objekt i listan och klicka på minusknappen för att ta bort den från att starta upp, och du kan kontrollera gömställe för att göra ansökan inte komma i förgrunden när det börjar – det kommer i princip starta, men minimera sig i dockan när det börjar.

För att lägga till ett nytt program i startlistan, kan du bara dra och släppa ikonen i listan, eller klicka på plustecknet och välj ett objekt med hjälp av filhanteraren manuellt. Det är oftast lättare att bara dra och släppa om.

Här är ett tips: Du kan dra och släppa programmet direkt från Spotlight sökfönstret, så du behöver inte ens att öppna Finder för att hitta den.

Innan rostning, rå, eller grön, kaffebönor har liten eller ingen smak och en gräsbevuxen lukt.