1981 skulle det ta dig två timmar att ladda ner vad?

Svar: The Morning Paper

Vi tar omedelbar internet levererade nyheter för givet dessa dagar, men decennier sedan idén av elektroniskt levererade nyheter var nya, mycket nytt, och extremt långsam. År 1981, en grupp av tidningar runt om i världen deltog i ett projekt som sköts av CompuServe: ett virtuellt tidningsdistribution nätverk. The New York Times, Washington Post, Los Angeles Times och San Francisco Chronicle var bland de lästa tidningar som deltog.

Processen att ladda ner tidningen över en 300 baud modem till tidiga datorer var mycket långsam (ladda ner hela vardag upplagan av San Francisco Chronicle, till exempel, skulle ta cirka två timmar, kan andra ta upp till sex timmar). Som plågsamt långsam som det verkar oss i nuet, var det material som presenteras teletype stil, som det var ner och det kom fram till ungefär den hastighet som du kan läsa det.

Projektet syftade till att pågå i ett år och avslutades våren 1982. Kort levde eller inte, var det ett projekt som tungt förebådade framtiden där nyheten skulle vara på efterfrågan till stor del digitalt, och levereras direkt till läsaren.

 San Francisco Chronicle.

Pshhh det är ingenting! Jag har haft internet anslutningsproblem på sistone, men jag köpte Kerbal Space Program på Steam, eftersom det var 40% rabatt. Och det sade “Ladda ner återstående tid … Mer än ett år.”

År 1981 hade jag hemleverans av SF Chronicle – gå ut genom ytterdörren på morgonen och plocka upp från min gräsmatta. Ingen muss, inget krångel, ingen förtret. Inte har någon dator, inte ens tänka på att någonsin få en. Vad i all världen skulle någon någonsin vill ha en till? Vilken förändring sedan min 1981 existens.

@Ushindi – Tekniken har definitivt haft en betydande inverkan på alla aspekter av våra liv …