felsökning mozilla firefox kraschar

Firefox kan krascha för en rad olika skäl, men du kan snabbt fixa de flesta krascher med Firefox felsäkert läge och Reset funktioner. Men även dessa trick inte fixa varje krasch.

Webbläsare är komplicerade bitar av programvara som interagerar med massor av andra program på ditt system – tillägg och teman, plug-ins, säkerhetsprogram, grafikdrivrutiner och mer. Inkompatibilitet eller out-of-date programvara kan ofta orsaka krascher.

Firefox har en felsäkert läge som laddar Firefox utan att läsa dina tillägg. För att aktivera felsäkert läge genom att klicka på Firefox-menyn, peka på Hjälp, och välj Starta med Add-ons funktionshindrade. Du kan även ange felsäkert läge genom att hålla Skift-tangenten vid start Firefox.

Försök att använda felsäkert läge för ett tag om Firefox kraschar. Om felsäkert läge fungerar, är problemet med en av dina tillägg. Du kanske vill lämna felsäkert läge och inaktivera tillägg ett i taget tills du hittar tillägget som orsakar problemet.

Firefox lagrar personuppgifter i ett profilmapp. Problem kan uppstå med din profilmapp, men du behöver inte slösa tid på att identifiera och fastställa den exakta orsaken. Firefox Reset funktion kommer att skapa en ny profil mapp, migrera över dina bokmärken, webbläsarhistorik, sparade lösenord, kakor, och auto-fylla information.

Du kommer att förlora dina tillägg, teman, sökmotorer och platsspecifika inställningar när du åter Firefox. Tillägg och teman i synnerhet kan orsaka krascher, så att bli av med dem och med utgångspunkt från en ren profil kan vara till hjälp.

För att återställa Firefox till standardläget, öppnar Firefox-menyn, peka på Hjälp, och välj felsökning.

Klicka på Återställ Firefox-knappen. Firefox kommer att skapa en ny profil för dig och migrera det mesta av din gamla information över. Den nya, rena profil ska förhoppningsvis fixa dina kraschar.

Om Firefox startar kraschar igen när du installerar dina favorittillägg är en av dina tillägg sannolikt orsakar krascher. Försök att installera tillägg ett i taget för att identifiera om ett visst tillägg orsakar problem.

Firefox hårdvaruacceleration funktionen använder datorns grafikkort för att göra text och objekt på webbsidor. Detta snabbar upp webbsidan rendering och tar lite avlastar din CPU. Däremot kan hårdvaruacceleration orsaka problem med vissa grafikdrivrutiner och grafikkort.

Du kan avgöra om hårdvaruacceleration är problemet genom att inaktivera det. För att göra detta, klicka på Firefox-knappen och välj Alternativ. Klicka på ikonen Avancerat och avmarkera Använd hårdvaruacceleration när det finns kryssrutan.

Försök att använda Firefox ett tag efter att inaktivera den här funktionen. Om Firefox slutar kraschar, var hårdvaruacceleration sannolikt problemet. Du kan försöka installera uppdaterade grafikdrivrutiner och se om de åtgärda problemet. Om de inte gör det, bör du lämna hårdvaruacceleration inaktiverad på datorn.

Observera att du inte bör stänga av hårdvaruacceleration om allt fungerar som det ska, eftersom detta är en användbar funktion.

Malware kan orsaka Firefox kraschar, precis som det kan orsaka andra program att krascha på ditt system. Om Firefox regelbundet kraschar, skanna din dator med ett antivirusprogram som Microsoft Security Essentials. Om du redan har ett antivirusprogram installerat, kan du få ett andra utlåtande från ett annat antivirusprogram.

Mozilla rekommenderar uppdatering av programvaran på ditt system om Firefox kraschar. Här är en lista över allt du bör uppdatera

maskinvaruproblem kan också orsaka Firefox – och andra program – att krascha. Försök att kontrollera datorns RAM för fel om krascher fortsätter att inträffa.

Felmeddelanden verkligen börja med “Ja, detta är pinsamt”, vilken helt unproffessional inställning till bränning. Nästan lika illa som Chrome med det är “under huven” sida setings. Varför inte bara “Inställningar”, eller “Configuration”.

Och varför ingen felkod? Eller orsaken till felet? Du vet, något som faktiskt kan hjälpa användaren.

@toucan Det finns en artikel på BBC i dag på den mycket ämne – http://www.bbc.co.uk/news/magazine-21196793

Vad händer om Firefox kraschar innan du ens komma till webbläsaren själv? Jag kan inte ens få den att öppna. Jag får ett meddelande om att den har kraschat och jag vill skicka information! Jag har avinstallerat och installerat.

Jag har haft väldigt få problem med Firefox genom åren, men det finns bra info här för användare nya och gamla. Återställnings Firefox Button är något jag har aldrig behövt använda men verkar särskilt användbar.

iv installeras varje dag nu.

Jag har varit en beta användare i flera år nu med mycket lite problem … .men jag hålla min maskin mycket ren och väl skyddad med bara de grundläggande MS Security Essentials och vissa piriform produkter

Jag har använt FF för ett par år och aldrig haft det att krascha. Naturligtvis, jag garantera min dator, programvara och komponenter är uppdaterade på ett rutinmässigt, Avira snabba skannar dagligen och utför månatliga fullständiga skanningar. On-demand vecka eller efter behov MBAM skannar utförs. FF förlängningar AdBlock Plus, bättre sekretess, Flashblock och Ghostery används. Defragmenterar utförs kvartalsvis. Klockar, återklock och sådan RULLNING och justeringar är skydde. Varningar beaktas. Alla dessa och andra används. Jag är rädd lite eftersom jag skyddade och jag är förnuftigt. Säkerhet är bara en serie av uppsägningar. Det är allt.

Eller så kan du bara inse att Firefox är en bugg-ridit POS.

Jag har haft för bokstavligen månader en bugg som har orsakat Firefox kraschar när du använder Googles bildsökning och spara bilder under en period av en timme eller så. Jag tror att detta bugg kan ha fastställts i Firefox 18 – eller kanske på grund Google har ändrat bildsökning – eftersom jag inte har sett det under de senaste par veckor. Men jag kanske inte har använt Googles bildsökning som kraftigt den senaste tiden. Plus som jag säger nu Google har förändrat gränssnitt. Men det gick för som det senaste året. Jag skickade massor av felrapporter men för frigivning efter frigivning av Firefox problemet återkom.

Ändå Mozilla kan spendera tid arbetar för att bädda in Facebook i webbläsaren.

Även “korrupta profiler” är bara en förkortning för inkompetent kodning. Det är den typ av nonsens Microsoft spyr ut när man inte vet vad problemet är.

Programmerare som inte identifierar vad som händer tillräckligt för att producera en intelligent felmeddelande är helt enkelt lata. Alla program vanligtvis (om inte alltid, beroende på felet) vet var det är när det blåser upp och bör åtminstone producera någon form av spårnings att identifiera den platsen. För slutanvändaren, kan detta inte hjälpa, men det skulle hjälpa utvecklarna fixa saker snabbare.

Firefox – liksom alla andra webbläsare – har blivit uppsvälld och opålitlig.

@Paul: Håll Skift och klicka på ikonen Firefox, och prova felsäkert läge, och återställa den.

@Richard Steven Hack: Om det är så lat av dem, bättre att engagera sig själv än rant om det, det är öppen källkod.

Jag har använt Firefox för många år nu, och jag tycker det är mycket pålitlig, så länge det inte finns några dåligt kodad Tillägg installerat, det är bra. För mig kan jag inte leva utan Firefox, med Adblock Plus, FlashGot och DownThemAll plugins

Jag har ett problem med Chrome och hur den marknadsförs, det är där när du försöker installera Flash, om du missar en fästing då det är installerat och blir automatiskt standardwebbläsare, som är en mycket lömska taktik från Google. Det är putsade över Google-sökning, du får Chrome annonser under halvtid i Champions League fotbollsmatcher som ses av som en miljard människor. Det är ingen överraskning att Chrome är den främsta webbläsaren i världen på grund av “marknadsföring” som det

Menar jag att detta ska vara med versaler, det finns en ny bluff som händer om du köper en ny dator utefter ELLER ANNAN de får tag på ditt telefonnummer och andra detaljer och sedan får du skräp som säger att datorn krascha och Visa permanent skadas om du inte köper den programvara som för mig är mycket EXPENBSIVE

@ Krokkenoster försöka torka filmen av din pop flaska fälgar innan du skriver.

den enda gången jag hade firefox krasch på mig var att testa tune-up verktyg. andra än så och det är långsamt och ibland har problem med att ansluta Jag har aldrig haft många problem. ja…

@Toucan – Dess också oprofessionellt att inte använda stavningskontroll innan du skickar. Jag har aldrig haft ett problem som härrör från Firefox.

Har använt FF redan från början av utvecklingen av Mozilla Team, när det faktiskt kallas Phoenix …

Har upplevt den sällsynta frågan på vägen men ingenting som inte var lätt rättas och detta inkluderar kör det inledningsvis på Win98 SE hela vägen genom flera uppgraderingar under åren för att min nuvarande Win8 Pro låda.

Glad att fortsätta att använda den så länge som ändå lyckas tjäna mina krav ….

Av de ursprungliga 18 elementen som finns i HTML 1.0-systemet, 11 fortfarande finns i HTML 4.