göra windows xp använda ett anpassat tema för den klassiska inloggningsskärmen

Denna artikel skrevs av vår utmärkta läsare Leon Steadman.

I en tidigare artikel, täckt vi hur du anpassar inloggningsskärmen för Windows XP, men denna metod endast arbetat om du använder den vanliga inloggningsskärmen. Vad om alla de människor som tvingas använda tråkiga klassiska inloggningsskärmen istället?

Vid tillämpningen av denna artikel, vi antar att du använder en av de anpassade teman för XP, antingen officiella eller inofficiella.

Kopiera bakgrundsbild inloggningsskärmen

Du kan kopiera nuvarande bakgrundsbild till inloggningsskärmen skrivbordet med Tweak UI. Bara navigera ner till Logon \ Settings på vänster sida, markera rutan för Bakgrund och klicka på knappen Kopiera nu

Välj anpassat tema för inloggningsskärmen

För att kopiera anpassade tema till inloggningsskärmen, vi måste göra lite grävande, och sedan några registret hacking.

Först, gå till% systemroot% \ Resources \ Themes i Utforskaren och gå till mappen med namnet på temat du vill använda på inloggningsskärmen, t.ex. % Systemroot% \ Resources \ Themes \ Royale Remixed. Anteckna namn och sökväg för the.msstyles fil, t.ex. “Royale Remixed.msstyles”.

Nästa, i Regedit gå till HKEY_USERS \ DEFAULT \ Software \ Microsoft \ Windows \ Currentversion \ ThemeManager och dubbelklicka på DllName nyckeln. Nu ändra värdet till sökvägen för the.msstyles fil du just gjort en del av (men se till att ersätta “C: \ Windows” del – eller varhelst Windows-mappen är – med% Systemroot%).

Tillbaka i Utforskaren, navigera till mappen Shell i ditt tema mapp och göra en del av namnet på mappen för färgschema du vill använda på inloggningsskärmen, t.ex. “Noir”. OBS detta kanske inte exakt överensstämmer med färgschema i listan på fliken Utseende av paneldialog Display kontroll, men du kan göra en kvalificerad gissning.

T.ex. för mitt tema finns tre färgscheman som anges på fliken Utseende (Royale, Royale Noir och Royale Zune) och tre mappar i Explorer (Noir, NormalColor och Zune).

Tillbaka i Regedit, dubbelklicka på colorname tangenten och ändra värdet att vara namnet på den mapp som du just gjort en anteckning att behålla aktivering / utrymmen etc.

Stäng Regedit och logga ut. Du bör nu se att din inloggningsskärmen har samma tema som skrivbordet.

Det anpassade temat används i de flesta av bilderna kallas Royale Remixed och kan hittas på DeviantArt (kräver Uxtheme patch).

Jag brukar bara kopiera information tema från HKCU..ThemeManager (aktuella temainställningar) till HKU \ .Default..ThemeManager. Mycket enklare än att gissa / kopiering schema namn / sökvägar ..

Du kan också bara ändra dig bakgrund genom att ställa in den här knappen till vad du vill (bmp endast), HKEY_USERS \ Default \ Control Panel \ Desktop \ Wallpaper, du kan ändra standard skärmsläckare (pre-inloggning) med denna nyckel, HKEY_USERS \ Default \ Control Panel \ Desktop \ SCRNSAVE.EXE, En anmärkning på skärmsläckaren är om du ställer in det för att visa bilder som du behöver för att sätta dina bilder i, “c: \ windows \ system32 \ config \ Systemprofile \ Mina dokument”

Bra grejer. Vad sägs om att ändra bilden på dialogruta (där det står “Microsoft Windows XP Professional” eller vad din version är)?

De människor som är hardcore och vill ta det ett steg längre kan ta en kopia av Resurs Hacker och göra bitmapp ersättning på msgina.dll (för XP Home, XP Pro-användare) eller winbrand.dll (för TabletPC och MCE) och ändra banner logotyp som visas runt OS.

http://krhainos.tk/ginadll.png är vad jag hade innan jag gick till Vista.

@krhainos

som en av de bitmap mappar i Resource Hacker behöver ändras? Jag har massor!

@BigGunn, Att vara helt ärlig, det ska vara olika beroende på din version av Windows. Bläddra igenom allt under Bitmap tills du hittar de bilder som motsvarar din version av Windows. Det finns totalt tre bilder för att göra den “hacka” möjligt – två banner logotyper (msginal.dll Bitmap resurser # 101 och # 107 för mig), och en remsa av färg som rullar för aktivitet (blå och orange i XP, # 103)

Jag tror att bilderna måste vara 256-färg (8-bitars färg), och du bör hålla sig till de ursprungliga dimensioner – uppmärksamma! Trots två banderoller ser samma, är en längre än den andra. Jag minns inte om jag var tvungen att mixtra med Dialog resurser för att göra större bilder möjligt. Backup och utforska!

Tänk, kommer en förstörd msgina.dll resultera i Windows kastar upp ett fel i stället för inloggningsskärmen, och du kommer att fastna i en omstart slinga. Så var beredd att ha ett sätt att ersätta den ursprungliga filen utan att starta Windows (en live-CD eller konsol skulle fungera)

Nice one, tack. Jag såg på min lokala skola hade gjort detta och jag har tillbringat år försöker ta reda på hur du ändrar. återigen, tack !!!!!!!!

Jag gjorde inloggningsskärmsläckaren öppnar explorer.exe och sedan då jag loggar ut vänta 20 minuter och explorer.exe dyker upp då jag gå till Kontrollpanelen och ställa min bakgrund och stil.

Efter att ha ändrat temat till Vista stil typsnittet visas när inloggningsskärmen visas är densamma som XP Luna tema är vit och bakgrunden är svart precis som tema (VISTARTM tema). Hur gör jag Segoe UI font visas på inloggningsskärmen.

Hur kan jag ta en ögonblicksbild av hur det ser ut så jag kunde få lite hjälp?

Jag kan inte hitta mappen i registret Vad ska jag göra?

du är alla homosexuella

tack för sharing..i som din blogg ..

Hur kan du använda den här metoden över GPO?

Den stora sjösystem av de stora sjöarna ansluta till havet via en serie av vattendrag som sträcker sig 2340 miles (3770 km) från de mest avlägsna delarna av Lake Superior (inlandshamn Duluth) till Atlanten (Gulf of St Lawrence) .