hantera din iPod med Media som ett alternativ till iTunes för Windows

Om du äger en iPod som du kanske inte vara nöjd med hur stor och uppsvälld iTunes är och vill ha ett alternativ. Idag tittar vi på att använda Media Standard som ett alternativ för att hantera din iPod och ljudsamling.

Standardversionen av Mediamonkey är gratis för Windows-användare, är ljus på systemresurser, men rymmer en hel del kraft för att hantera din musik och iPod. Efter att vi installerat Mediamonkey och ansluten våra iPod Touch 3rd Gen iOS 4.0.2, erkände det den direkt och kunde enkelt överföra vår musiksamling till det.

Installationen är rättfram efter installationsguiden. Vid val filassociationerna typ, se till att kontrollera iTunes filtyper.

Efter installationen Media startar, du presenteras med ett välkomstmeddelande och möjlighet att köpa Gold versionen. Klicka på OK till meddelandet och vi kan börja få saker setup. Eller om du vill få Gold version det är $ 34,99 för en livstidslicens och du får följande alternativ än standardversionen …

Som standard kommer att skanna din musikmapp som redan borde omfatta iTunes-innehåll om du har det installerat.

Det kommer också att erbjuda att importera alla data från WMP och iTunes … klicka på OK.

Efter innehåll (inklusive köpt) importeras du kommer att se allt i Mediamonkey biblioteket.

Alla våra iTunes ljudinnehåll importerades sans Film- iOS Apps. Vi hade vår iTunes U föreläsningar, Podcasts, och naturligtvis vår musik.

Du kan lägga till eller skanna låtar till biblioteket när som helst från menyn Arkiv.

Spellistor har funktioner som man förväntar sig av en musikspelare. Det finns några som ingår som standard, kan du skapa ditt eget, och ta bort dem du inte använder.

Du kan ta bort en spellista genom att göra en högerklicka sedan på Ta bort, eller genom att helt enkelt markera en spellista och trycka på Delete-tangenten.

Första gången vi inkopplad i våra iPod Touch med iOS 4.0.2 det erkändes automatiskt ur lådan utan extra plugins som krävs som är väldigt cool.

Du kommer också att kunna se all musik på din iPod.

Nu kan du gå igenom ditt bibliotek och dra och släpp vad låtar du vill din iPod.

Eller så kan du markera det ljud du vill ha på din iPod, högerklicka och skicka till iPod.

Det finns en hel del fiffiga anpassningar du kan göra med din iPod. Högerklicka på den och välj Konfigurera enhet.

Detta öppnar Device Profile fönster där du har flera olika alternativ att välja mellan bland annat automatisk synkronisering som gör att hantera musikbiblioteket lätt.

Det finns flera andra alternativ som du kan använda för att konfigurera hur din iPod fungerar med Mediamonkey också. Även om vissa liknande automatisk konvertering är endast tillgängliga i Gold versionen.

En av de häftiga funktioner i Mediamonkey är möjligheten att komma åt musik oavsett var den lever på hemnätverket. Till exempel, här har vi en hel del MP3, FLAC-filer och ljudböcker på vår Windows Home Server. Du kan enkelt navigera till musikfiler på din hemmaserver och lägga till dem i ditt bibliotek.

Det kommer också med ett par skinn som standard och du kan ladda ner andra från deras webbplats och från samhället.

Om du inte är nöjd med iTunes 9 och tror iTunes 10 var en mindre än stellar uppgradering, kan det vara dags att leta efter alternativ. Mediamonkey ger en hel del alternativ, och spelar en stor mängd musik filformat. Om du vill ha ett alternativ som gör att du kan hantera din iPod ur lådan, är Mediamonkey Standard gratis och fungerar bra.

Det finns också några coola addons och plugins finns där ute i Mediamonkey gemenskap som vi kommer att ta en titt på i framtiden, bland annat sätt att bättre hantera din iPod, så håll ögonen öppna för det.

Vad om din killar? Lämna oss en kommentar och berätta om dina favorit sätt att använda Mediamonkey.

ladda ner Mediamonkey

Jag skulle vara angelägen om att höra synpunkter från användarna om att använda en iPod med det här programmet.

Jag har varit ute efter att köpa en iPod Nano (5th Gen), men att behöva använda iTunes är en stor stötesten som jag inte kan stå för att använda den.

Jag har en äldre iPod och Mediamonkey fungerar riktigt bra med det. Starta MM, anslut sedan iPod till en USB-port. MM plockar upp iPod, tar bort all musik jag har tagit bort, läser alla nya saker och säkert kopplar, allt automatiskt. iTunes endast laddar delar av specifika låtar efter mitt bibliotek fick cirka 2300 låtar, och jag kunde inte fixa det. Media är svaret. Önskar att jag hade haft det här programmet för länge sedan!

Woo hoo !! Det här är fantastiskt. Jag hatar iTunes med en passion. Jag har precis köpt en ny dator och fast besluten att inte sätta iTunes på det.

Jag har en fråga innan jag ladda ner som kanske någon kunde svara. Jag använder främst min iPod Nano för ljudböcker. Eftersom det är bara 16 GB, kan jag bara hålla några ljudböcker på det på en gång, vilket är inga problem.

Någon som vet om Mediamonkey har “ljudbok” -funktionen liknar vad iTunes har. I iTunes, kunde jag utse filer som ljudböcker och sedan tala om iPod inte blanda dem och komma ihåg positionen. Om det har dessa möjligheter, då jag kunde ha både musik och böcker på iPod, men om det inte då jag kommer förmodligen bara bara hålla böcker om det och behålla den shuffle.

MysticGeek – du verkar alltid ha artiklar som jag behöver. Tack!!

Kommer MM spela iTunes köpt innehåll (filmer, TV-program, musik), och tillåter dig att visa textning / undertexter, som iTunes gör?

Dianne, Media stöder “bookmarking” av ljudböcker, och inte blanda dem (i standardkonfigurationen, du kan ändra det om du vill).

RG, Mediamonkey 3.x kommer att spela iTunes-köpa musik. Det har ännu inte stöd för video (som kommer in version 4.x).

Jag har en Zume 8GB spelare – Hur du laddar – podcasts eller webinar,? Från min dator; Vilken typ av plug ins behöver jag?

Tack på förhand, Randi Baker

Rusty – tack för svaret. Du äger!!

Jag har använt Media för år nu, speciellt eftersom om dess stora tag-funktioner, det kan automatiskt sätta alla låtar i mappar namngivna efter taggar (t.ex. Musik /% artist% /% år%% album.), Och döpa om filer enligt taggar (t.ex.% artist% -% title%) och det har flera sätt att söka efter saknade taggar (år, texter, skivomslag), och kan lätt hitta några dubbletter låtar du har, Ive försökte andra program, men ingen av dem lastade ett bibliotek med tusentals låtar så fort, nästan allt kan anpassas, det enda im saknas det att kunna spela upp video samt

Ser relly bra men en fråga hur skulle jag uppdatera min firmware för min ipod touch? kan detta program göra att vår behöver iTunes för det?

Hur MediaMoneky jämföra med Amarok, Foobar och andra verktyg du har granskat tidigare?

De tjänster som tillhandahålls av Media Monkey är mer än så av iTunes. Det tråkiga är att på grund av låg reklam, Media Monkey nästan inte har möjlighet att slå upp iTunes på marknaden. De enda som kan finna Media Monkey är de programvara analytiker killar som mig som gynnar öppen / freeware. Men nu, eftersom howtogeek presenterade det, det kan öka sin popularitet i en utbredd manner.Wait … när jag gjorde sista använda iTunes ändå?

Jag har provat Media Monkey och en massa andra som nämns här. Ingen av dem gör ett mycket bra jobb med podsändningar. Jag hatar itunes, men är rädd att jag kommer att behöva hålla fast vid det tills en bättre podcaster kommer tillsammans.

Vad om Apphantering?

Är detta kompatibel med den nya iPod Nano 6G?

Hej, jag vill använda mitt arbete laptop som min värd. Jag behöver dock att använda en annan dator för min musik är hanterbart med apa media utan att torka alla mina appar ?? Hoppas du kan hjälpa till, tack Ross

Varför min iPod shuffle 5 inte är erkänd som iPod, men som en mapp? Om jag flytta musik till den här filen, är musik kan spelas på min iPod?

Jag laddade ner Mediamonkey och jag var av “intryck” att det skulle “komma” med funktioner för att konvertera mina filer från AAC till MP3 – men nu är det säger att jag måste hämta QuickTime !!! Berätta för mig att jag gör något fel … .I INTE vill hämta ett annat program,. Snälla hjälp!

Jag har använt iTunes för de senaste 5 åren, främst eftersom jag har använt en Mac och på grund av förmågan att hålla all min musik lättillgängliga, utan bläddrar Explorer mappar för att spela vad jag ville,. Jag vill byta till en annan iTunes-liknande program som tillåter mig att hantera min samling, som huvudsakligen består av slet CD (AIF och flac). Mitt problem med iTunes är att det inte inbyggt spelar FLAC-filer, och jag vill inte använda någon av de lösningar ute på Internet;. Hört bra saker om MM och Helium, men fortfarande osäkra. Jag använder WMP till “prov” musik innan du lägger det till min huvudbiblioteket, och även VLC att spela FLAC-filer innan du konverterar dem till AIF. Jag kan prova gratis MM spelare och använda den för ett par dagar. Som de säger – gräset är alltid grönare på andra sidan …

Oh – glömde att nämna på mitt inlägg ovan, Min nuvarande systemet är en AMD Phenom II x4 3,2 GHz, och 12 GB RAM, min iTunes-bibliotek har cirka 8900 objekt (mestadels förlustfri musik) och det är ca 360 GB, och iTunes.. fungerar bra ‘n snabbt. Ingen avmattning som helst, men jag är rädd som jag lägga till mer saker jag kan stöta på några långsamma,. Vi får se …, Glad att använda iTunes för nu.

Jag har varit med hjälp av MM i ungefär en månad nu efter att ha hört så många bra saker, och jag tycker mycket om vad det gör. Men det är nästan helt värdelös för att hantera musik på min iphone4. Jag har aldrig använt automatisk synkronisering och aldrig kommer finnas så kanske mitt problem? Ändå, det är några av de frågor som jag har försökt att ta itu med

– Konstverk visas slumpmässigt på olika låtar på min iphone än de gör i biblioteket, eller ibland saknas helt. Jag har gått igenom hela min bibliotek låt för låt, är korrekt alla konstverk, -. Jag har tilldelat varje låt en “gruppering” (rap, rock, electro, etc) och detta fungerar bra i biblioteket, men när jag synkronisera musiken på min iphone någon märkning jag har gjort i gruppering försvinner. Iv försökte använda “kommentarer” i stället, men samma sak händer, -. Ibland min iphone kommer att “förlora” all musik och säga något till effekten av “inte kan hitta musik”. Jag har sedan bifoga min telefon till MM och spela en låt från min telefon, som av någon anledning gör att telefonen att “hitta” musiken igen, -. Spellistor på min iphone är helt värdelös. Jag kan inte skapa spellistor för min telefon MM (så jag använder iTunes för att göra detta). Jag sedan öppna upp MM och är oförmögen att flytta musik från telefonen till en spellista.

Ingen av dessa frågor hände i iTunes (som naturligtvis har sina egna frågor), men jag tror att efter en månad av att experimentera med MM `ll gå tillbaka till iTunes.

@Juan: 12 GB RAM !! ??!? Med så mycket RAM och 3,2 GHz Phenom bör du inte ha några långsamhet, även om itunes är fruktansvärt uppsvälld / buggy för Windows, antar att det verkligen beror på hur mycket musik du har dock.

@RG: Ja MM låter dig spela alla dina iStore köpt DRM skit, du behöver bara Quicktime eller Quicktime Lite installeras. Det finns skript / plugins som kommer att köra texter, undertexter, bildtexter, oavsett med din audio / video-filer. En separat script krävs för videouppspelning. Om du inte vet något om skript / behöver plugins inte vara orolig jag inte heller några månader sedan, folket på MM forum är oerhört hjälpsamma.

IMHO, om du kör OS X använder iTunes, om du kör en Windows-operativsystem använder Mediamonkey. Jag har både min W7 systemet men föredrar Media för det är mångsidighet / customiziation.

Jag wana frågar hur jag efter synkronisering min ipod Hur kan jag redigera spellistor i den: S och är det på något sätt är möjligt att kopiera data från min ipod till min hårddisk eller iTune thru monkey media ??

så MM verkar inte erkänna min ipod touch ur lådan. Jag fick det förra vintern julhelgen så jag undrar om problemet är dess för ny eller har du att ha itunes så det kan ge MM behörighet att komma åt dig ipod.please låt mig veta vad jag kan göra för att få det att acceptera min Ipod Touch. För det andra hur man Geek, har du sätta ihop en underbar lätt att förstå syn och jag skulle baka en kaka om jag kunde.

Så när iTunes gjorde en annan av sina “uppdateringar” (det vill säga en underlåtenhet att installera och en suck från mig som jag visste att det skulle finnas flera timmar med att följa detaljerade instruktioner från Apple om hur helt ta bort alla sina program för att göra en ren installation ) jag bestämde jag hade fått nog.

MM tog lite att räkna ut – slutade med dubbla låtar och podcaster och spellistor jag kunde inte ta bort.

Min lösning var att torka av iPod innehåll, skapa en MM spellista med all musik jag vill ha på det, och synkronisera med spellistan.

Så glad att ha ett alternativ till iTunes “huvudvärk, tröghet, och krav på att installera en massa program som, såvitt jag kan berätta, göra absolut ingenting för mig. (Bonjour? Någon?)

Tack Media !!

Jag har inte iTunes på min comfuser, hur får jag MM att “se” min iPhone 3G?

Ingen vet hur man får MM att “se” en iPhone 3G w / o behöva installera iTunes i 1: a plats?

Även om Sagan om Ringen-trilogin har cirka 3 miljarder dollar i vinst, har ingen av dessa pengar gått till Tolkien Estate, J.R.R. Tolkien sålde filmrättigheterna till hans litterära opus 1969 för £ 10,000 (~ $ 16,578.50 USD).