hur du visar kalkylblad sida vid sida i separata fönster i Excel 2013

Tidigare versioner av Excel har haft ett alternativ för visning två kalkylblad sida vid sida. Men gör Excel 2013 nu lättare genom att låta dig att knäppa varje kalkylblad (öppnas i separata fönster) på varje sida av skärmen.

Helt enkelt dra ett av fönstren på sidan av skärmen tills du ser en cirkel kort utspridda från markören. Excel-fönstret kommer att fästa mot den sida av skärmen, tar upp halva skärmen. När du knäppa båda fönstren på vardera sidan av skärmen, kommer dina två kalkylark visas som visas i bilden ovan.

Du kan också använda Visa sida vid sida alternativ, som fortfarande finns på fliken Visa i avsnittet fönstret.

Som standard Visa sida vid sida alternativet visar de två kalkyl fönster horisontellt.

Om du vill ändra vyn genom att klicka ordna alla i Window delen av fliken Visning.

Ordna Windows dialogruta. Välj Vertikal att se fönstren sida vid sida, som du gjorde när du knäppte dem på sidorna av skärmen.

Kaklade gör samma sak som Vertical när det finns två kalkyl fönster öppna. Om du har mer än två kalkylark öppna, kommer tegel ordna dem som kakel på skärmen några horisontellt, en del vertikalt, beroende på hur många är öppna.

Cascade visar kalkyl fönster med namnlister kaskad ner på skärmen.

Om du vill bläddra igenom båda (eller alla) kalkylblad samtidigt, kan du aktivera alternativet Synchronous rullning i fönstret delen av fliken Visning. Detta gör att du kan bläddra genom båda fönstren med hjälp av rullningslisten på en av dem.

Varje kalkylblad öppning i ett eget fönster, som i Word och PowerPoint, kallas Single Document Interface (SDI). Det innebär att varje kalkylblad har sin egen menyfliksområdet och namnlisten så att du kan flytta fönstret runt och ändra storlek på det oberoende av dina andra öppna kalkylblad. Tidigare versioner av Excel använde Multiple Document Interface (MDI), där alla kalkylblad fönster öppnas under en toppnivå, “master” container fönster.

SDI används nu i Excel 2013 gör det lättare att jämföra flera kalkylblad sida vid sida.

De fem sammankopplade ringar som fungerar som en symbol för de olympiska spelen representerar föreningen av de “fem kontinenter” i världen (med ingen kontinent representeras av någon specifik ring).

Före 1951 men varje ring färg motsvarar en viss kontinent: blå för Europa, gult för Asien, svart för Afrika, grönt för Australien och Oceanien, och rött för Amerika.