IBMs fara spela dator Watson visar proffsen hur det är gjort [video]

Tidigare i veckan IBMs tog sin Jeopardy spelar superdator Watson att spela en träningsrunda med två humana (och duktig) Jeopardy spelare. Watson tårar ut ur porten och knappt låter upp på misshandel.

Vi vet inte om dig, men vi har varit att titta på Watson projekt med nyfikenhet. Att bygga en superdator för att vara en schackmästare, till exempel, kräver bara att du har en dator tillräckligt kraftfull för att beräkna alla framtida varianter av spelet och välja den bästa vägen för åtgärder. Även om det inte är en liten uppgift, förvisso, att bygga en dator för att slå en verbal trivia spel som Jeopardy där frågor och svar kan spetsad med nyans av språket är en ganska stor utmaning. Videon nedan, från teknik blogg Endgadget visar precis vad en super detektiv Watson verkligen är

Den rödaktiga rosa läppfärg ses hos personer med ljus hy är producerad av de underliggande blodkärlen, huden på läpparna är så tunn att i frånvaro av melanin pigment, är synlig genom huden “nyans” av blodkärlen.