hur du avinstallerar program på Android TV

Jag har en fråga: varför har ni så många appar på Android TV? Du vet, som att alla de saker du installerat “bara för att prova ut” och sedan aldrig användas igen? Ja, det där. Det är på tiden att du rensas upp den lilla set-top-box av er, så att ni kan göra plats för nya saker som du bara kommer att använda en gång. Det är en ond cirkel.

Det finns faktiskt ett par olika sätt att gå tillväga att avinstallera appar på Android TV. Lyckligtvis har vi dig täckt på båda. Låt oss göra det här.

Från och med Android 6.0, kan du inte bara ordna hur apparna presenteras på bärraketen, men också avinstallera dem snabbt och enkelt.

Det första du vill göra är att navigera till den app du vill avinstallera, sedan lång press den med väljarknappen på fjärrkontrollen.

När skärmen bakgrunden blir grått, du är i menyn “Redigera”. Längst ner finns det en papperskorg-bara flytta appen som kan sedan trycka på väljarknappen.

Detta kommer att överföra dig till menyn “Uninstall app”. Välj “OK” för att helt ta bort appen från enheten.

När den är klar, kommer du att vara tillbaka i startskärmen Redigera layout meny där du kan antingen fortsätta avinstallera program som du inte längre vill ha, eller avsluta helt.

Även om denna metod fungerar även på Android 6.0, är ​​det enda sättet program kan avinstalleras på Android TV 5.x.

Först huvudet i inställningsmenyn genom att bläddra till botten på startskärmen och välja kugge ikonen.

Därifrån rulla över tills du ser “Inställningar och återställning” och sedan välja det.

I den här menyn finns ett par alternativ: “. Återställ standardinställningar” “Intern lagring” och du vill den förra.

Den här menyn kommer att bryta ner allt som tar upp plats på din Android-TV-box, men vi är bara intresserade av det första alternativet här: “Apps.” Välj det.

Avsnittet är uppdelat i några kategorier, men det du är mest intresserad av är “Hämtade program.” Detta inkluderar alla appar som du har installerat på din box, både från Play Store och de du har lästs .

Rulla över tills du hittar oavsett vilken du vill avinstallera, markera det. En ny meny med flera alternativ öppnas-bara rulla ned till “Avinstallera” och välj det.

Uninstall menyn nu öppen välj bara “OK” för att helt ta bort appen.

Det är allt, du är klar.

Medan något invecklad och mer förvirrande än det borde vara, avinstallera program på Android 5.x är fortfarande en relativt enkel process. Det är ännu lättare när enheten är uppdaterad till 6,0 (eller kommande Android N). Den goda nyheten är att du kommer tillbaka till binge titta Netflix och äta Doritos på nolltid, oavsett vilken metod du har (eller väljer att) använda.

Hanlon rakkniv är en självbetitlade ordspråk som säger: “. Attribut aldrig malice det som adekvat förklaras av dumhet”