hur man använder snabba växlar på din Android-telefon

En av de stora nya funktionerna i Apples iOS 7 är Control Center, som gör det möjligt att snabbt komma åt och växla gemensam inställning från var som helst. Emellertid har Android telefoner hade snabba växlar för en lång tid.

Android har nu sina egna inbyggda snabba växlar, medan populära tillverkaren anpassade gränssnitt som Samsung TouchWiz har egna snabba växlar, som arbetar på olika sätt. Du kan också lägga till egna snabba växlar på olika platser.

Android 4.2 kommer med sina egna, integrerade snabba växlar. Dessa kan dock döljas av tillverkaren. Förutsatt att du använder en Android 4.2-enhet med dem aktiverad – såsom en Nexus enhet som Nexus 4, Galaxy Nexus, eller Nexus 7 – du kan använda snabba växlar för att snabbt komma vanliga inställningar från var som helst i Android.

För att komma åt snabba växlar, antingen dra ner lådan anmälan längst upp på skärmen och peka på knappen i det övre högra hörnet, eller dra ner lådan anmälan med två fingrar för att gå direkt till de snabba växlar. På en Android tablett som Nexus 7, dra ner från det övre högra hörnet på skärmen och du kommer att se växlar visas – du måste dra ner från det övre vänstra hörnet av skärmen för att få tillgång till meddelandefältet.

Här hittar du snabb åtkomst till vanliga inställningar, som ljusstyrka, Wi-Fi, batteri, Bluetooth och flygplansläge. Vissa alternativ, såsom flygplansläge knappen fungerar som en snabb växla, medan andra, som batteriikonen, öppna lämplig inställningar.

Samsung lade snabbt växlar till sin TouchWiz anpassat gränssnitt långt innan Google lagt dem till Android. Om du har en Samsung-enhet, bara dra ner din anmälan låda och du ser snabbt växla ikoner visas överst i lådan. Tryck på ikonerna för att snabbt växla mellan vanliga inställningar.

Andra tillverkarens anpassade skal kan ha liknande snabba växlar inbyggda i meddelandefältet. Om du gillar den här funktionen och du använder en enhet utan dem, kan du även lägga till snabba växlar till meddelandefältet på alla Android-enheter – se nedan för mer information.

Android har stöd för widgets på startskärmen, och dessa widgets kan fungera som snabba växlar. I själva verket har Android en särskild widget för att snabbt växla inställningar. Du behöver bara lägga till startskärmen.

Öppna först appen låda och klicka på fliken Widgets högst upp i listan. Svep över tills du hittar widgeten Strömkontroll, sedan lång press den och släppa den på startskärmen.

Du har nu en widget som gör att du snabbt och enkelt inaktivera Wi-Fi, Bluetooth, GPS, Sync, och kontrollera dina ljusstyrka från startskärmen. Tryck bara på lämplig ikon. Widgeten kan placeras var som helst på någon av dina startskärmar.

Naturligtvis är detta bara den snabba växla widget medföljer Android. Om du vill kontrollera olika alternativ från en snabbt växla, kan du installera tredjeparts widgets från Google Play. Skrivbordsprogram kan vara i form av en enda ikon som styr en enda inställning eller en annan stor widget med flera alternativ.

Om du gillar Samsung anmälan området växlar och önskar enheten hade dem, kan du få dem med en tredje part app. Bara installera meddelande Växla appen från Google Play. Det låter dig anpassa och styra växlar som kommer att visas i meddelandefältet – allt från Wi-Fi och Bluetooth till en ficklampa och musik kontrollknappar.

Android 4.2 stöder också lock-skärmen widgets, så att du kan lägga till widgets på låsskärmen som fungerar som snabba växlar. Teoretiskt skulle en widget lock-skärmen växla dessa gemensamma inställningar, men det skulle vara konstigt att ge tillgång till sådana kraftfulla alternativ från låsskärmen.

Men med rätt widget installerat kan du snabbt kontrollera viktiga alternativ utan att låsa telefonen. Till exempel erbjuder Nexus 4 ficklampa widget en widget lock-skärm som snabbt växlar Nexus 4 kamera LED-blixt på och av så att den kan användas som en ficklampa utan att låsa upp telefonen.

Tack vare Android flexibilitet, kan du placera snabba växlar nästan var som helst i operativsystemet. En utvecklare kan även genomföra snabba växlar som en flytande app som verkar över varje app du använde. Visst, skulle det vara besvärligt i de flesta fall, men den illustrerar hur mycket flexibilitet Android erbjudanden.

Använd Energi Växlar. Det är mycket bättre sätt att få snabb inställning rätt i ansökan låda.

Heheh, tack. S4-liknande växlar ser bra ut med Cyanogenmod på en Nexus också.

Din vänstra lungan är lite mindre än höger lunga för att tillgodose ditt hjärta.