Installera Firestarter brandvägg på Ubuntu Linux

Firestarter är ett lättanvänt brandvägg för Ubuntu som innefattar ett GUI administrationsverktyg. Installation av denna brandvägg är så enkelt som att använda den. I denna HowTo vi går igenom hur man installerar brandväggen.

Öppna ett terminalfönster och skriv in följande kommando

sudo apt-get install Fire

När installationen är klar kan du hitta administrationen GUI på System \ Administration \ Firestarter

När du startar det grafiska gränssnittet för första gången, kommer det att ta dig genom en installationsguide

Klicka framåt, och du kommer att kunna välja nätverksenheten. Om du använder DHCP för maskinen, se till att du väljer att kryssrutan här

Klicka framåt, och sedan framåt igen. Du kommer att se den sista skärmen i guiden

Klicka på knappen Spara och du kommer att se den vanliga GUI-skärmen

Detta GUI är tillgänglig från ikonen facket, som visas här

Brandväggen är nu installerad. Brandväggen kommer att fortsätta att köra om du kör det grafiska gränssnittet, men det grafiska gränssnittet kommer inte att startas automatiskt om du inte lägger till startlistan med hjälp av denna väg

sudo / usr / sbin / firestarter

Håll utkik efter fler artiklar om vanliga brandväggs administrativa uppgifter. Prenumerera på RSS-flöde!

Jag får ett meddelande som säger “kunde inte hitta paketet, jag är väldigt ny till Linux, så det kan vara mitt fel, men jag bara kopieras och klistras koden i min terminal

råna

Du kanske vill uppdatera databaslistan och välj förrådet universe. Jag dokumenterat det här, http: //www.howtogeek.com/howto/ubuntu/update-ubuntu-repository-list-using-software-sources-gui-tool/

Jag har Firstarter igång, men jag behöver konfigurera det låta mig ansluta från en Windows-dator på mitt nätverk. Jag har lagt till IP-adressen för min router till “tillåta anslutningar från värd” fält på fliken policy, men ingen lycka. Inte tillåta anslutningar innan jag lagt, eller efter. Firestarter inte ens logga ett försök att ansluta.

Tack.

Firestarter brandvägg är mycket grundläggande, och om du försöker att tillåta fjärråtkomst från olika maskiner som du kanske vill gå till iptables istället.

Din sista instruktion att göra firestarter GUI för att starta automatiskt inte fungerade. I grund och botten verkar Ubuntu bara ignorera det. Jag använder Ubuntu6.10.

Tack; Gary

efter en tid att installera Jag noterar att om du kryssa / aktivera start på uppringd särskilt med Etho redan på Firestarter är verkligen snabb att load.Hope detta hjälper vissa människor

Hej alla, jag installerade firestarter på min Ubuntu 7.04 men när dess aktiva internet inte fungerar, jag menar jag inte kunna öppna pages..but när jag inaktivera det netto fungerar bra … !!!, några förslag eller lösningar … plz post it..thanks i förväg.

min brandvägg installera är ok / min internet är OK / eth0 verk men jag kan inte börja brandvägg … massage “eth0 är inte redo” / ?? kan du ha en lösning? tack !

Bra program,. Lätt att använda, userfirendly funktioner.

Du kan titta in i fliken händelser och se om du vill lägga till eller blockera anslutningen med bara högerklicka på musen.

väldigt lätt.

Bra tack!

När öppna terminalen och ber mig för mitt lösenord jag inte kan skriva något i lösenordsutrymmet.

Kan du komma åt det här programmet via webbläsaren från var som helst (som ett internet cafe)

Geek

Du gör ett misstag här, Firestarter är bara ett GUI.

det är den främre änden för iptables.

Att startas upp automatiskt lägga detta till start listan, gksu / usr / sbin / firestarter, Du kan få problem om du använder sudo med GUI.

tangentbordet verkar endast diabled men allt som händer är att Linux inte ger astrex när u ange ditt lösenord bara skriva lösenordet och tryck på retur det tog mig 4 timmar anslutning till figur ut det här lycka

Jo jag har installerat det brandvägg utan problem på en Pentium D skrivbord men den här gången im försöker installera det på en Pentium 4 skrivbordet med ubuntu gutsy 7,10 detta fel msg im få “Firestarter kan inte installeras på datorn typ (i386); antingen applikationen kräver särskilda hårdvarufunktioner eller säljaren beslutat att inte stödja datorn typ “,. några förslag för att få en brandvägg på denna skrivbordet?

Tack för detaljer! en stor hjälp,! Rakesh

Hi, jag har ett problem lastning Firestarter gratis brandvägg på min Linux Ubuntu, kan du hjälpa alls !! ??

Alla de bästa, John Jennings.

hi ,, mitt projekt är att utforma och genomföra ipv6 brandvägg i Ubuntu och utforma ett grafiskt gränssnitt hur man geeken hjälpa mig?

tack vet alot.just behöver du också dhcp3-server för DHCP-tjänsten till work.thanks igen

När jag tittade på aktiva anslutningar jag såg en plats “faraway.pocentek.net” listan. Jag var bara på en plats som inte hade något att göra med denna webbplats så jag googlade platsen och hittade flera platser som gav grundläggande information om denna webbplats. Detta inkluderade plats rådgivare, som gav platsen en frisk. Finns det andra platser där jag kan slå upp trovärdigheten platsen tillgång till min dator. Eller jag är paranoid.

Tack al

Väderprognoser i USA (och många andra delar av världen) använder Sannolikheten för nederbörd att förutse regn, procent (dvs. 40%) anger sannolikheten att regn kommer att inträffa vid någon given punkt i det geografiska området prognos omslag och inte absolut sannolikhet för nederbörd för hela regionen.