installera upplysning på Ubuntu Linux

Ubuntu standardskrivbord använder Gnome fönsterhanterare, men det finns ett antal olika fönsterhanterare som kan installeras, inklusive KDE, Xfce, Blackbox och Fluxbox.

Installera Upplysningen är en enkel process. Du kommer att vilja se till att du har valt den alternativa installera arkiv.

Öppna ett terminalfönster och använd följande kommando

sudo apt-get install upplysning

När installationen är klar, logga ut och klicka på knappen Alternativ i det nedre vänstra hörnet

Du kommer att se en meny som listar alla fönsterhanterare som är installerade på datorn. Välj upplysningen från menyn, och fortsätter att logga in.

Att slå Win + Alt tangentkombinationen bör ta upp denna meny (åtminstone det gjorde för mig), som kommer att visa dig hur man interagerar med skrivbordet

Till exempel, klicka på mittenknappen kommer att ta upp denna meny, som används för att starta program, etc.

Högerklicka på skrivbordet visar inställningsmenyn, med snabb tillgång till olika skrivbordsinställningar

Här är en fullständig skärmdump av standard skrivbordet

För mer information, kolla in upplysningen hemsida.

Detta fungerade inte för mig på Ubuntu 8.10

Bra guide, fick mig igång, men tyvärr det är inte gjorda för bärbara datorer! Ingen mittersta knappen betyder dess kommer att behöva stanna på ett skrivbord för mig, jag antar KDE eller Gnome fortfarande härskar dagen för min bärbara datorer.

@Nate, Har du försökt använda Synaptics pakethanterare? Du kan hitta en version på det som fungerar?

Ledsen om detta är lite sent, men har du provat att klicka på båda knapparna samtidigt för att emulera en mittersta knappen klick. Verkar fungera på min laptop.

Jag försökte detta och det kom tillbaka med e: paket upplysning har ingen installation kandidat.

dvs inte installera. im en nybörjare, fick just ubuntu kör så någon hjälp kommer att behöva vara i lamen.

tack.

Varför inkluderar alternativa förvaret? bara använda upplysning en …, typ, sudo nano (eller gedit) /etc/apt/sources.list;and lägga, deb http://packages.enlightenment.org/ubuntu~~number=plural lucid (eller lucid) huvud extra, i slutet och göra en uppdatering med, sudo apt-get update, nu få den nyaste Exx paketet (för tillfället E17) och vänta tills den är klar. (Sudo apt-get install E17), starta om datorn (eller X-servern) och du fick du upplysning DM: s (och alla uppdateringar enlightnemt är att sätta i deras förvar)

Den gamla frasen “en dålig apple bytet gäng” kan eller kan inte vara sant på en sociologisk nivå, men det är helt sant på ett jordbruks ett: äpplen avger etylengas när de mognar och en över moget äpple avger tillräckligt etylengas att snabbt under-mogna och förstöra de omgivande äpplen.