lära sig att säkert ta bort filer i Windows

När du tar bort en fil i Windows, bara referensen till filen bort från filsystemet tabellen. Filen finns fortfarande på disk tills andra data skriver det, lämnar den sårbar för återhämtning.

Det finns många verktyg som finns där ute som gör att du kan säkert ta bort filer så att de inte kan återvinnas. Den här artikeln innehåller en översikt över några av de kostnadsfria verktyg finns där ute, av vilka många är bärbar, så att du kan säkert ta bort filer som du kan tillfälligt spara på offentliga datorer.

Eraser gör det mycket enkelt att säkert radera filer, mappar eller båda. Det skriver filerna tas bort med slumpmässiga data. Det finns flera alternativ för hur många gånger de filer som raderats skrivs över med slumpmässiga data, inklusive två versioner av amerikanska försvarsministeriet 5220,22-M standard (3-pass och 7-pass) och Gutmann metod som skriver över filen med slumpmässiga uppgifter 35 gånger.

Du kan omedelbart ta bort filer och mappar med gränssnittet eller schema filer och mappar On-Demand kan säkert raderas vid en viss tidpunkt med hjälp av Schemaläggaren.

Suddgummi kommer i en version du kan installera, vilket också gör det möjligt att lägga till ett alternativ till Windows Explorer snabbmenyn för att säkert radera filer inom Explorer. Du kan också ladda ner en bärbar version av Eraser du kan ta med dig på ett USB-minne för att ta bort filer du sparar på andra datorer.

Ladda ner installerbar version av Eraser från eraser.heidi.ie eller den bärbara versionen från PortableApps.com.

Freeraser är en fri, bärbar verktyg som låter dig att säkert ta bort filer genom att dra-och-släpp. Du kan välja att radera dina filer med hjälp av en snabb metod för att fylla utrymmet med slumpmässiga data med ett pass, med hjälp av en tvångs metod som utnyttjar DoD 5220.22M, tre-pass standard, eller med hjälp av Ultimate, eller Gutmann, metod, radera filer genom att skriva över dem med slumpdata 35 gånger. Högerklicka på Freeraser papperskorgen visar en meny där du kan välja manuellt en fil för radering och ändra alternativen för programmet.

Ladda ner Freeraser från pendriveapps.com.

Blank och Secure är en annan bärbar dra-och-släpp säker borttagning av filer verktyg. Enkelt att dra-och-släpp filer eller mappar tas bort på mitten rutan på ämnet och Secure fönster. Du kan ange hur många gånger filerna ska skrivas över av nollor genom att klicka på Skriv över X-knappen gånger och välja ett alternativ. Den borttagningen kan fördröjas upp till 9 sekunder med hjälp av Delete Fördröjning X sek. knapp.

Ladda ner Blank och säkert från pendriveapps.com.

DP Shredder är en bärbar, litet program som låter dig att säkert ta bort filer eller kataloger och skriva över ledigt utrymme på hårddisken så filer som har raderats tidigare utan att använda säkra metoder inte kan återvinnas. Du kan enkelt välja den metod för borttagning, vilket inkluderar två amerikanska försvarsministeriet-godkända metoder och Gutmann metoden, och hur många gånger (Rounds) metoden kommer att tillämpas.

Hämta DP Shredder från portablefreeware.com.

SDelete är en kommandorad verktyg som gör att du kan skriva över det lediga utrymmet på hårddisken så alla tidigare raderade data blir oåterkalleligt. Det är portabel och kan köras från ett USB-minne i en kommandotolken. För att få hjälp med hur man använder kommandot, typ “sdelete” (utan citattecken) vid kommandotolken och tryck på Enter.

Hämta SDelete från technet.microsoft.com.

CCleaner är ett program som tar bort oanvända, temporära filer från datorn, rensar upp din Internet historia och kakor, innehåller ett verktyg för rengöring av registret, och även tillåter dig att rensa upp filer från program som är installerade på datorn. Den senaste versionen erbjuder ett verktyg för att torka av ledigt utrymme på hårddisken. Du kan torka av ledigt utrymme på hårddisken eller hela enheten, säkert radera alla data på enheten. Det finns fyra alternativ för att ange hur många gånger data kommer att skrivas över.

Ladda installeras versionen eller den bärbara versionen av CCleaner från piriform.com.

Ett program för säker radering av filer är ett bra komplement till din programvara verktygslåda, speciellt om du använder olika datorer, av vilka en del kan vara offentliga maskiner.

tack bro!

Eraser är coh s ***! använt det evigt.

Om jag låter ett program radera / torka filer 35 gånger, det försvinner HD?

Jag har hittat en av de bättre fri dem att vara Evidence Eliminator. Dess alternativ val tillåter en att göra nästan vad som helst i den mån eliminera / radera filer, papperskorgen, ledigt utrymme, eller hela enheten.

Ett varningens ord: Jag använde CCleaner “torka ledigt utrymme” på min Windows 7 32 bit 320 GB C: -enheten. Dator skulle inte starta. Systemåterställning och återladdning inte fixa. Chkdsk / f och SFC hjälpte inte. Windows startdiskett alternativ hjälpte inte. Tvångs ominstallation. Akta.

Tack Paul! Jag använde nästan CCleaner för detta ändamål … du kanske har räddat mitt liv!

RE CCleaner: Jag har använt det här programmet för ett par månader och har aldrig upplevt några problem med Windows startar efter användning, Ett problem jag har funnit är att efter att ha använt den register verktyg det inte radera vissa objekt som hittas. att det säger att det tar bort när jag klickar på “Lös alla problem”.

Jag använder File Shredder. Det har 5 filer nivåer av torka ..

En enkel pass, bra nog för mig,. 2 enkel passerar en lite bättre,. Dod 5220-22.m, anständigt för G’ment,. Secure / 7 passerar;. Och Gutman w / 35 passerar,. Min take, de ’35 passerar “skulle lägga till några slitage på HD. Det skulle behöva,. Om det användes, säg, varje helg, slitaget kan vara betydande.

Paul, jag har använt CCleaner s Torka ledigt utrymme några flera gånger och aldrig, hade ett problem. Olika system, olika slag.

Även om jag använder Freeraser och CCleaner vid olika tidpunkter, är min favorit dokumentförstörare Moo0 File Shredder, som jag läst om här om hur till Geek. Det var i en artikel av asiatisk ängel, tillbaka i augusti 2009, så jag har använt det i två år nu, och svär vid det. Jag försökte också Moo0 Disc Cleaner och ändå använda det på regelbunden basis. Båda är freeware, BTW, jag heller aldrig har haft problem med CCleaner när torka ledigt utrymme – i själva verket, jag bara sprang den över natten på den här datorn jag använder för närvarande, och har använt det tidigare för att ändamål många gånger. .

Dont tänka en sekund som en “DoD” nivå torka förhindrar DOD eller andra organ från reparera filen. DoD fortfarande förstör sina hårddiskar för att förhindra datastöld.

Jag har hört att (vid användning av konsolen) jag kan “kopia som” (gamla filnamnet) och den nya (ersättningsfilen) kommer att helt skriva över befintliga data i den ursprungliga filen. Sann?

Med CCleaner, är en 3-skrivpass tillräckligt för att stoppa de flesta människor. Företag använder tre innan de säljer sina gamla maskiner. Om någon vill verkligen din info, gå för 35-skrivpass. Dyra maskiner kan få dina data även efter 60 våtservetter, men 35 kommer att stoppa någon som inte fungerar för en dataräddning företag. Och om du verkligen behöver säker radering, förstöra din hårddisk.

När det gäller permanent radera saker utanför av SSD: s, kan du inte. De har backup sektioner som de flesta program (inklusive själva operativsystemet) inte kan upptäcka. Poängen är att hålla SSD liv om ett avsnitt misslyckas, så nej, de försöker inte stjäla dina data.

goek, torka hårddisken med en uppsättning av slumpmässiga 1: or och 0: or kommer endast bära den ner så mycket som om du faktiskt sätta riktiga filer på den.

stång, det är därför du har tagit bort registerposter som hade andra beroende på dem, så att de inte dyker upp som obrukbar tills efter den första registret ren.

ahh, jag måste uppdatera mina sidor oftare …

musicwalt, är återhämtningen eash när någon bort bara något, men det är mycket svårare att återhämta sig något som har ersatts av andra uppgifter,. I grund och botten i stället för slumpvisa 1: or och 0: s skrift över gamla filen, skrev din över den gamla filen med icke- slumpmässig 1 och 0: or (de som är den nya filen).

“Min ta de ’35 passerar” skulle lägga till några slitage på HD. Det skulle behöva,. Om det användes, säg, varje helg, slitaget kan vara betydande “.

Skräp – att skriva till en enhet inte “lägga slitage”. Det är vad enheter gör hela tiden, vissa filer, som växlingsfilen kan skrivas hundratals eller tusentals gånger om dagen.

Den enda anledningen till att säkerhetsorgan fysiskt förstöra enheter är att människor och förfaranden inte kan lita på att radera data på ett säkert. En enkel “strimla-it” (ja hårddiskar kan strimlad) är bara enklare, snabbare och billigare.

Det är mycket, mycket svårt att återskapa data som har skrivits över en gång – för att inte tala 35 gånger med slumpmässiga mönster. Mycket mer troligt att data finns någon annanstans på enheten i skuggkopior och liknande.

När du är klar med dem, bara doppa dem i flytande kväve och krossa dem med en hammare.

<>

Jag använder CCcleaner praktiskt taget varje kväll. Aldrig haft problem med det. Om varje gång jag använder det, om jag vill komma åt min e-post, jag måste logga in igen. Mer irriterande än något, men om det fanns ett sätt att inte ha posten avvecklade, skulle jag uppskatta att veta.

LOL @ Wayne 🙂

Steven, du rensa dina inloggningsuppgifter med CCleaner. Ta reda på vilka program du använder för e-post och avmarkerar den del som säger bort lösenord / inloggningsinformation.

Steven, I CCleaner gå till Alternativ, kakor och flytta e-post / spel webbplats cookies till höger för att spara dem så att det underhåller log in cookie.

Du bör vara medveten om att använda 35x Gutmann metoden för torka har blivit föråldrat av Peter Gutmann själv för länge sedan. Han skrev en lång essä om säker radering i allmänhet och på sin egen metod på platsen för Auckland University. Särskilt intressant är epiloger i det. Det säger han att hans egen metod skrevs för länge sedan att användas på hårddiskar som ingen av oss förmodligen använder längre. Tekniker har förändrats en hel del.

Citat: “Som tidningen säger:” En bra rening med slumpmässiga data kommer att göra lika bra som kan förväntas “. Detta var sant i 1996, och är fortfarande sant nu. “.

Längre ner i samma artikel skriver han att Gutmann rekommenderar: “Det finns två sätt som du kan ta bort data från magnetiska medier, med hjälp av programvara eller genom att fysiskt förstöra media. För programvara enda alternativet att ta bort enskilda filer i Windows jag använder Eraser och under Linux Jag använder strimla, som ingår i GNU coreutils och är därför i stort sett varje Linux-distributioner. För att radera hela enheter jag använder DBAN, som gör det möjligt att skapa en startbar CD / DVD kör en avskalad Linux-kärnan där du kan radera ganska mycket alla medier. Alla dessa program är gratis och öppen källkod / GPLed, det finns ingen anledning att betala för kommersiella motsvarigheter när du har dessa tillgängliga, och de är lika bra som eller bättre än många kommersiella program som jag har sett. För att radera SSD …. Tja, du är på egen hand där. ”

Källa: h t tp: //www.cs.auckland.ac.nz/~pgut001/pubs/secure_del.html

Ber om ursäkt för min långa bidrag men det verkade funktionella.

Jösses, keltari – om DoD är efter dig, du har mycket mer att oroa sig för än om du vill använda CCleaner eller Moo File Shredder … lol

WilliamB är helt korrekt – flera pass bort är onödig.

Vad är chanserna att återhämta sig något efter en enda komplett enhet pass på en off-the-shelf magnetiska hårddisk? Alla verkliga världen bevis? Bara undrar.

Jag har använt BC Torka sedan början av 2002, uppdatering som req’d. Std. DoD 7 pass torka. Den enda frågan jag någonsin haft var med Vista. BC Torka stängs Systemåterställning (poäng), kräver att användaren att skapa en efter avtorkning. Vad jag gillar mest om BC Wipe är att du kan lägga till den högerklicksmenyn för papperskorgen, och torka direkt.

Jag har använt CCleaner så länge som det finns, inga som helst problem. Om du vill radera data på ett säkert finns det bara ett sätt, använda en hammare! LOL!!!

Jag har känt en hel del program som kan hjälpa oss säkert radera filer, men jag har inte hört talas om något ännu kan återställa raderade filer i en hårddisk med NTFS-filsystemet om du bara flyttat filen till papperskorgen. Mitt problem är inte på säker radering av filer utan att återställa oavsiktligt raderade filer, det vill säga, inte flyttas till papperskorgen, som i, borttagna för bra men inte avsiktligt. Låter det förvirrande? Här är ett exempel. Jag arbetade på en bärbar dator med en touch pad på att ta bort oönskade filer. Jag valde min filer genom att trycka på shift + del och klicka på OK utan att märka att min handflata misstag berört och knackade på pekplattan som förändrade mitt val till en annan fil som var mycket viktigt för mig. Och strax innan jag kunde avbryta det var min fil redan tagits bort.

Stora doser av koffein, som överstiger 300 milligram, kan inducera panikattacker även i de som inte kliniskt predisponerade för dem.