lärande Windows 8 efter: ett nytt utseende och några nya trick

Sök är väl integrerat i Windows nuförtiden. Så mycket så att om du använder ett tangentbord, kan du ganska mycket styra hela din dator med några knapptryckningar. I den här lektionen ska vi börja visa dig hur man gör just det, sätta dig på god väg att bli en sökning mästare!

Vi kommer att täcka alla saker börjar sökrelaterade, men mestadels startskärmen och sökmotor Heroes funktion som finns i Windows 8.1. Det finns en massa häftiga saker här så om du använder Windows 8.1, och du vet inte vad vi hänvisar till, kan du vara intresserad av detta.

I korthet kan söka på startskärmen verkar begränsad och frustrerande först eftersom det inte verkar erbjuda något som sträcker sig de erfarenheter som du får från startmenyn. Det är inte förrän du gräva vidare och se med egna ögon hur mycket arbete Microsoft har lagt ned på det, du inser att du faktiskt kan göra en hel del med det.

Dessutom, om du par söker från Start med verktyg som Advanced Query Syntax (vi ska förklara mer i Lessons 4 och 5), då kan du verkligen hitta saker som betyder mycket kort tid. Som sagt, eftersom saker är rätt ur lådan, söka från start kommer att ge dig en hel del kraft och flexibilitet.

Vi börjar saker genom att förklara där du kan söka från start, och sedan gå vidare därifrån till hur man söker innan du dyker helt i helskärm sökresultat, så kallade Search Heroes. Vi kommer att stänga saker genom att kort beröra Sökinställningar.

Så låt oss börja med det enkla saker, att söka från Windows Start-funktionen. Oavsett om det är den gamla stilen Start-menyn sökning eller den nya startskärmen, hitta allt från start är bara några knapptryckningar bort så att du inte behöver avbryta ditt arbetsflöde för att använda musen.

Till att börja med är det alltid viktigt att komma ihåg att du alltid kan öppna Start-funktionen genom att trycka på tangenten Win. Det kommer att öppna antingen Start-menyn eller Starta skärmen, varefter du kan helt enkelt börja skriva din fråga.

När vi skriver ordet “kontroll” kan du se att de mest relevanta resultaten visas högst upp. I fallet med Start-menyn (ovan), ser du att det första resultatet är Kontrollpanelen, följt av kontrollpaneler med ordet “kontroll” i dem. Därefter får du en lista över filer med innehållsmässiga resultat som innehåller ordet “kontroll” någonstans i dem.

Däremot Windows 8 resultaten är mycket mer namn och innehållsrelaterad. Till exempel, de två bästa resultaten är PC-inställningar (Start skärmens “kontrollpaneler”) följt av den aktuella Kontrollpanelen.

Resten av resultaten har “kontroll” i sitt namn, eller i fallet med standard program hittar du ordet “kontroll” i dess innehåll.

Vi visar dig hur du kan se utökade sökresultat från startskärmen i avsnittet om Search Heroes.

Eftersom vi har tillbringat så mycket tid att betona hur stort det är att sökning kan du spara tid eftersom du sällan behöver lyfta fingrarna från tangentbordet, vi vill täcka några kortkommandon som hänför sig till den.

Kom ihåg att öppna Start-funktionen på både Windows 7 och Windows 8.1, kan du trycka på tangenten Win. Vid denna punkt, kan du börja skriva din sökfråga och se omedelbara resultat.

I Windows 8.1, kan du ytterligare begränsa din sökning med följande kortkommandon

Och där har ni det. Alla de senaste Windows kortkommandon som hänför sig till sökning.

Windows 8.1 kan du begränsa sökningar så att du får mer förfinade resultat. Till exempel kan du söka “Överallt” som ger dig resultat för appar, inställningar och filer. I princip allt från hela enhetens indexerade platser.

Eller så kan du omedelbart begränsa din sökning för att visa resultatet som enda funktion inställningar. I följande exempel, ser vi resultatet från en sökning “kontroll”. Du ser kan du öppna Kontrollpanelen, kontrollpaneler med ordet “kontroll” i dem, och inställningar som innehåller ordet “kontroll” i dem.

I nästa exempel, ser vi en filsökning, börjar med alla filer på vårt system som har ordet “kontroll” i sitt namn.

Du är förmodligen undrar var filerna som har innehåll som innehåller “kontroll.” Om du träffar “ENTER” eller klicka på sökikonen, får du en fullskärms resultat som du kan rulla igenom.

Du kan i själva verket gör detta för alla Start-baserade sökningar. Detta kallas en sökning Hero. Om du för muspekaren över ett resultat, kan du se mer information om en fil egenskaper.

I exemplet ovan, finns det gott om filer på vårt system som har “kontroll” i dem och i själva verket kan vi se att indexeraren har lyckats även inkludera denna lektion i dess resultat också, som bara går för att visa hur aktuell dessa resultat är!

Att se ytterligare resultat från dessa filtyper, du helt enkelt klicka eller peka något som säger “Se alla typer # fil” längst ner.

Så låt oss då logiskt gå vidare för att söka Heroes eftersom de är faktiskt ganska cool och säkert lättare att manipulera på en pekskärm än stationära sökresultat.

Den typ av hjälte du ser är knuten till vad du söker och som sådan, kommer att handla om hur du begränsa dina resultat. Dessutom finns ytterligare sätt att begränsa dina resultat för att hitta ännu mer relevant information.

I följande skärmdump, ser vi en sökning på “kontroll” inte bara överallt på vår enhet, men eftersom Bing resultat är aktiverade från över Internet också. I mitten av våra resultat är en länk för att starta Kontrollpanelen.

Sökandet hjälte ger resultat visas horisontellt så att du kan rulla eller dra höger till vänster för att se alla dina resultat. Resultat till vänster kommer att vara de mest lokala, relevanta resultat, när du drar höger visas webbresultat (förutsatt att du har Bing integration aktiverat).

Om vi ​​in ​​i våra resultat, kan du notera där du har möjlighet att öppna under resultat som vi ser inneslutna i rött. Alltså, om du klickar på “Visa alla 19 inställningar” kommer du att se en helskärm av de 19 inställningar som har sökfrågan (kontroll) i deras namn eller innehåll. Samma sak gäller för dokument, bilder, videor och musik.

Du kan helt enkelt gå rakt på sak och söka efter inställningar och filer direkt genom att begränsa sökningen (diskuteras i föregående avsnitt).

Om du fortsätter att rulla, kan du se ytterligare resultat för vårt sökande “kontroll”. Bing visar toppwebbresultat och videor. Återigen, här ser du att de videoklipp resultat ger oss en möjlighet att se mer genom att klicka på länken “Visa alla videoklipp,” som finns under toppresultat.

Om du fortsätter att bläddra till höger, får du ytterligare alternativ. Du ser de bästa resultaten för appar i Windows Store som matchar sökfrågan, och du kan se alla relaterade program i butiken.

Vidare kan du se relaterade sökningar, bilder och videor (diskuteras inom kort), och därefter resterande webbresultat, som bara kommer att fortsätta om och om och om tills Bing slut på dem.

Följande hjältar harken tillbaka till vår diskussion om att hålla fast dina resultat. I följande skärmbilder ser vi de resultat som avses fil sökningar med ordet “kontroll” i dem. Du kan se dokument, bilder, videor och låtar, tillsammans med länkar för att öppna under hjältar längst ned.

Kom ihåg att du kan också göra en direkt sökning efter inställningar från sökfönstret också. Söka efter inställningar ger resultat inte bara för kontrollpanelen, men PC-inställningar. Omvänt, om du söker efter inställningar från kontrollpanelen (diskuteras i nästa lektion), kommer du bara se resultat från kontrollpanelen.

Vidare, med kraften i Bing, kan du återvända resultat för bilder och videor, som öppnar upp en hel roliga filtreringsverktyg.

Så låt oss komma till som sedan ska vi? För att genomföra bild- och videoökningar från Start-menyn, du naturligtvis måste se till att du får Bing resultat, som är aktiverade som standard. Förresten, så visar vi dig hur du stänger av Bing integration i det sista avsnittet “Sökinställningar.”

Du kan se möjligheten att begränsa dina sökningar till bilder eller videoklipp från sökfönstret.

I följande exempel ser du resultaten från en bild webbsökning för “kontroll.” Detta är bra, men du kan spendera timmar att bläddra igenom dessa försöker hitta den perfekta en. Skulle det inte vara trevligt om du kunde återvända resultat som följer en viss storlek eller färg eller typ?

Egentligen kan du. Högerklicka i en bild eller video sökresultat kommer att visa dig en alternativ rutan som gör det möjligt att ytterligare filtrera resultat.

I skärmdumpen nedan ser vi hur detta ser ut om vi filtrera efter färg, i detta fall blått.

Filter kan vara skiktade, vilket innebär att du kan lägga till mer och mer för att ytterligare begränsa och förfina dina resultat. Så om du vill se resultat säger som är blå, har ansikten, och är bara bilder, kan du lägga till dessa filter, som ger dig mycket olika resultat.

Med detta i åtanke, låt oss vända kort till videosök, som fungerar mycket liknar bilderna men har mycket färre filter.

Det är möjligt att sedan ytterligare förfina dina videoklipp resultat efter längd och upplösning.

Till exempel i följande skärmdump, ser vi videoklipp som är 720p eller högre, vilket innebär att du snabbt kan hitta resultat med högre kvalitet utan att behöva klicka igenom på var och en att bedöma själv.

Som vi sade, Sök Heroes är ett ganska unikt och roligt sätt att se saker upp och med tillägg av de ovan nämnda filter, kan du ganska snabbt hitta saker som är viktigt för dig.

Innan vi avsluta vår sökning Heroes diskussion, låt oss påpeka bara kortfattat hur app resultat arbete. Som vi nämnde, när du gör en sökning på startskärmen, du kommer också att se relevanta appar i dina resultat också.

Titta tillbaka på vårt exempel med våra “kontroll” sökningar. I dessa resultat gav sökhjältens oss en ganska stor möjlighet att starta kontrollpanelen. Notera dock till vänster är också resultat att öppna olika program som hänför sig till kontroll, såsom att ha ordet i sitt namn eller innehåll.

Så, inte bara kan du hitta filer och inställningar, du kan också starta program också!

Du kan också snabbt hitta appar i Windows Store utan att öppna butik själv. I följande exempel kan du söka efter Twitter, som kommer att återvända Store resultat och gör att du kan gå rätt till lämplig appsidan eller öppna en sida som listar alla resultat som hänför sig till Twitter.

Med en sådan makt till hands, kan du förmodligen snabbt dra slutsatsen att använda Sök väl kan spara tid och göra din produktivitet betydligt mer effektivt.

Vi har lärt oss om PC-inställningar innan, och vi täckte Sök Inställningar i detalj i vår Windows 8.1-serien. För tydlighetens grundlighet, låt oss kortfattat täcka dem igen för denna serie.

I följande skärmdump, ser vi inställningar Search. Den allra första alternativet kan du rensa sökhistoriken, lätt nog, men det är ett viktigt alternativ säkerhet eftersom som du söker över tiden, kommer dina frågor sparas och visas som senaste sökningar när du börjar skriva. Om du delar din dator med någon, kanske du vill hålla din historia rensas.

Det andra alternativet returnerar resultat från Bing och visar dem i lokala sökningar (de tidigare diskuterade Heroes). Vi antar att det kan finnas en hel del människor som kanske inte vara lätt med detta, även om vi tror att det är i stort sett ofarligt. Ändå kan du snabbt stänga av Bing med den här inställningen.

Om du bestämmer dig för att lämna Bing integration aktiverat kan du välja hur personlig resultaten. Du kan få mycket personlig resultat som använder dig plats, resultat som är personligt men inte använder din plats, och slutligen resulterar utan personlig Bing resultat alls.

Safesearch ger dig möjlighet ställa filtreringsnivåer i sökningen lokala resultat.

Strikt filtrering avlägsnar vuxen text, bilder och video från sökresultatet (förutsatt att du har Bing integration aktiverat).

Måttlig filtrering tillåter vuxna text ska visas, men bilder och videor är blockerade. Måttlig filtrering är aktiverat som standard.

Slutligen stänga Safesearch kommer att tillåta allt att visas.

Slutligen, om du använder en uppmätt anslutning, såsom med din mobiloperatör, kan du stänga av sökförslag och webbresultat från Bing, liksom när du använder roaming.

Det var allt för Starta sökningen och börja sökinställningar. Du kan verkligen göra en hel del med det, så det är väl värt att försöka det med Bing aktiverat, särskilt med Sök Heroes, men som vi påpekat, kan du alltid stänga av den.

Ja, det var faktiskt en hel del roligt!

Som ni kan se, har Microsoft lagt ner mycket bra grejer i Start sökningar och som ett resultat, användare har ännu mer kraft än tidigare. Vi tror Sök Heroes i synnerhet är en riktigt unik funktion som sträcker sig och förbättra användarupplevelsen.

Naturligtvis behöver du inte söka det här sättet. I själva verket kan du fortfarande söka från skrivbordet samma som i Windows 7. I nästa lektion kommer vi att tala om skrivbordssökning från topp till botten, som logiskt kommer att leda oss till våra två sista lektioner om Advanced Query Syntax.

Din läxa idag är att öppna upp din startmenyn och börja spela runt. Det är det bästa sättet att bekanta dig med all denna nya information. Om du använder ett system med ett tangentbord, se till att du använder de tidigare diskuterade kortkommandon samt!

Nästa sida: Med Desktop för maximal Sök Mastery

Finns det ett sätt att bara hitta Excel-filer i Windows 8.1 söka? Jag kan hitta filer med ett sökord i det men jag egentligen bara want.xls or.xlsx filer med söktermen i det.

Vi är faktiskt täcker hur man gör dessa saker i artiklarna kommer upp denna vecka, så håll ögonen öppna

I grund och botten du göra något liknande

Slag: kalkylblad

Jag försökte ditt förslag, men det fungerade inte. Jag gjorde följande sökning: telefon typ: spreadsheetsThe resultat åter kalkylblad, ett anteckningsfiler, presentationer, Word-dokument … jag kan inte skicka en skärmdump av detta som jag är en nybörjare.

Fadern av modern taxonomy, Carl von Linné, skulle ofta namnge obehagliga växter efter associerar han inte bryr sig om, den skadliga ogräs Siegesbeckia, till exempel, är uppkallad efter den tyska botanisten Johann Siegesbeck.