minecraft guide: skapa anpassade Minecraft kartor

Tidigt i serien vi skapat vår första Creative läge och kartor Survival Mode, men sedan vi dök huvudstupa in lära sig om biom, varelser, och många andra aspekter av Minecraft erfarenhet. Idag vi återvänder till kartan. Låt oss lära sig att utsäde och generera enorma anpassade kartor.

I våra tidigare lektioner hade vi helt enkelt du skapa en värld genom att låta Minecraft att slumpmässigt generera en för dig. Även om det är inget fel med detta tillvägagångssätt, kan du enkelt ta kontroll över skapandeprocessen och rikta det så att världen innehåller de funktioner du önskar.

Medan de individuella blocken kan vara den mest grundläggande komponenten i Minecraft uppleva hur dessa block kommer tillsammans i större världskarta är vad som formar din spelupplevelse. I Creative läge spelare är inspirerade av landskapet: svepande bergen i Extreme Hills biomen bli grunden för ett praktfullt slott, skogar ger upphov till loggning läger, noggrann terraforming av en Desert Village skapar en oas direkt ur en arabisk berättelse. I Survival Mode samma biom nuvarande utmaningar och belöningar alla sina egna.

Rulla tärningarna med världen generatorn är kul men du är inte fastnat med tärningar-roll världar. Med bara de verktyg som finns inbyggda i Minecraft du kan utöva en hel del kontroll över vilken typ av världen i spelet generationens motor kommer att skapa. Låt oss titta på hur vi kan använda frön och förinställningar för att skapa den värld vi önskar.

Det första sättet du kan styra processen världen skapades är med hjälp av karta “frön.” Oavsett om du använder i spelet verktyg för att ange vad du vill att din säd att vara eller låta spelet välja ett frö för dig, har varje karta ett frö kod.

Minecraft världar skapas med hjälp av pseudo-slumpmässiga frön och du kan, om du hade tid och lust, skapa världar alla levande lång dag utan att köra in i samma värld två gånger.

I själva verket, som en intressant undan, även utan att dela ett frö två personer kan ha samma värld är av någon chans att de råkade ha perfekt synkroniserade datorsystemklockorna och de gick att skapa en ny värld på exakt samma millisekund i tid.

Minecraft använder tiden som datorns systemklockan till utsäde världen om du inte anger ett frö av dina egna. Det är därför du kan skapa världen efter värld efter värld utan att köra in en dubblett en (eftersom tidsstämpel för att skapa varje värld är annorlunda). Även poolen av världar verkar nästan oändlig, tekniskt sett begränsningarna i fröet längd och generering algoritm begränsa den totala möjliga världar till 2 ^ 64 effekt (eller 18,446,744,073,709,551,616). Inte riktigt oändlig men så stor att vi aldrig behöver oroa sig för att få slut på färska världar.

Trots det stora antalet möjliga världar det betyder inte att två personer inte kan ha exakt samma värld, dock. De kan, om de delar kodfrö som användes för att generera världen. Du kan kontrollera utsäde av världen genom att trycka på “/” för att dra upp konsolen menyn och skriva in “/ frö” för att få en avläsning som den nedan

Varje annan spelare som skapar en värld med motsvarande version av Minecraft och använder att utsäde kommer att ha exakt samma värld vi står på: grottor, byar, smuts och alla.

Låt oss ta en stund att understryka att “motsvarande version” bit. Större versioner av Minecraft ingår normalt förändringar i världen generatormotor och medan alla frön kommer alltid att fungera (i att de kommer att generera en värld) att de inte kommer att generera samma värld om versionerna använder samma värld generationen algoritm. Du kan dela frön mellan Minecraft 1.6.2 och 1.6.4, till exempel, och brukar få identiska eller nästan identiska resultat, men ett frö som produceras en cool mega by 1.6.2 sannolikt inte kommer att producera något liknande om du återanvända den för 1.7.9.

Använda fröet systemet gör det möjligt att dela ett frö med din vän så att de kan njuta av det och i sin tur de kan dela frön med dig. Vidare, och hjälper dig att enkelt söka på Internet för utsäde som intresserar dig.

Helt enkelt söka efter din Minecraft versionsnummer, termen “seed”, och de funktioner du vill, ger vanligtvis en stapel av frön. Söka efter “Minecraft 1,7 utsatt Strong” till exempel (eftersom vi ville ha en karta med ett fäste nära ytan och redo att utforska), gav flera resultat allt tyder på att använda enkla frö “4” på Minecraft version 1.7.x skulle ge alla Stronghold godhet vi ber.

Så hur ska vi tillämpar ett frö?

Öppna upp världen skapande skärmen Minecraft, precis som vi gjorde i den första lektionen genom att klicka på “Single Player” och sedan “Skapa nya världen.” Namnge värld och klicka sedan på “Fler World alternativ.”

I “Seed för World Generator” låda, du placerar din säd. Även om automatiskt genererade fröna långa heltal strängar, de behöver inte vara långa siffersträngar. Du kan skriva in “I love diamanter” eller “Notch är ett kreativt geni” och världen skapare skulle bara omvandla alfa strängar till ett heltal. Denna omvandling är därför även om du skriver “Jag älskar diamanter” när du senare använder “/ frö” för att ge frö till en vän, ger ett heltal i stället för en alfanumerisk fras.

I det här fallet ska vi gå för en otroligt enkel sträng och bara sätta in “4.” Det ytexponerade Strong vi blev lovade? Bara några kvarter från vår spawn punkt är ett stort hål

Det är skönheten i utsädessystemet direkt. En person kan upptäcka en cool frö och kan sedan vända och göra en “frö spotlight” video på YouTube, publicera bilder av utsäde på Minecraft forum, eller på annat sätt dela den vitt och brett.

När du söker efter frön med särdrag, de allmänna söktermer vi redogjort för ovan – Minecraft version + frö + funktioner du vill – fungerar mycket bra.

Om du är mer på humör för att helt enkelt bläddra vad som finns där ute, rekommenderar vi The Official Minecraft Forum Seed Sub-forum.

Medan frön är som DNA från en karta, förinställningar som genetiskt uttryck: en mild knuff i en viss riktning.

Förinställningar kan du ange saker som vad lagren i världen består av, om det kommer att finnas strukturer eller inte, (liksom deras frekvens, och andra faktorer. Du kan komma åt den förinställda menysystemet genom att dra upp menyn världen skapas och, liksom med fröet menyn, klicka på “Fler World alternativ.”

Inom världens alternativmenyn klicka på “World Type” för att växla från “Standard” till “Superflat.” Du ser standard förinställda

Detta är den mest grundläggande av de “superflat” ord. Du får ett lager av gräs, två lager av smuts, och sedan slå berggrunden. Det finns ganska mycket att ge en plan yta för kreativt sätt byggare arbeta med (det skulle vara en hemsk överlevnad karta genomlida). Låt oss klicka på knappen “Presets” och se vad vi kan göra för att blanda upp saker och ting lite.

I förinställningsmenyn, ser du den förinställda kodsträngen för Classic Flat konfiguration vi såg läggs ut på den sista skärmen. Den förinställda koden kan vara enkelt som ses här, med bara ett dussin tecken eller så, eller det kan vara extremt komplex med hundratals tecken omfattar flera variabler.

Låt oss säga, till exempel, ville du en gigantisk öken värld, en trevlig stor hög av sten för dig att bryta med så många byar det var som en kontinuerlig stad. Med hjälp av följande förinställda koden

2; 1 × 7,60 × 1,6 × 12, 2, by (size = 30 avstånd = 9), biome_1 (avstånd = 32), dekoration

Du kan ha den inställning du önskar. Den första siffran anger versionsnummer (så att du kan dela förinställda koder över förändringar i generatorkoden), nästa nummer anger lagren av världen (en berggrund, 60 sten, och sex sand), och sedan de återstående variablerna ange hur stor och långt ifrån varandra byarna kommer att vara, vad biom är (och hur långt ifrån varandra dess funktioner är), och att vi vill dekorationer påslagen, t.ex. det kommer att finnas kaktus i öknen.

Vad betyder det koden ser ut i praktiken när klistras in i förinställda rutan? Ta en titt på denna sträcker-forever ökenby

Förinställningar är förmodligen en av de mest underutnyttjade funktionerna i Minecraft som de flesta spelare ser på menyn, prova den grundläggande Superflat slätter världen, och sedan rycka och gå “Ehh, lama,” innan snabbt glömma allt om det.

Det finns massor av potential gömd i variabeln systemet dock, och vi skulle rekommenderar starkt att du kolla in Minecraft wiki inträde på de förinställda variabler och experimentera med den här praktiska visuella förinställda generator, artighet av Minecraft101.

Genom att använda denna generator är radikalt lättare än att tolka ut koderna för hand och ger dig möjlighet att röra runt med riktigt roliga kombinationer som superflat världar som har kakan i mitten (du aldrig gå hungrig igen), världar som är 200 lager av sten i stället för den typiska 65 eller så (du kommer att gruvdrift för evigt), och om du verkligen vill bråka med spelmekanik. Du kan även göra saker som att skapa en super platt värld med bara ett lager av berggrund och gräs, men slå på strukturer som övergivna gruvschakt!

Innan vi lämnar skärmen världen skapande, finns det två andra alternativ värt att undersöka. När du klickar på “World Type” knappen i skärmen världen skapande, alternativen är Standard, Superflat, Stor Biome, och förstärks.

De två sistnämnda typerna, Stor Biome och Amplified ge oss några ganska häftiga variationer på standardkartan. Stora biome kartor är kartor som följer samma biom mönster som standard motsvarigheter förutom att biomen själva är 16 gånger större. Om du tycker att det är förbryllande att en tunn remsa av snöiga berg kan existera mellan två delar av öken, är detta biom för dig. Att tunn remsa av snö kommer att bli en vidd och övergången mellan biomes kommer att verka betydligt mindre dramatisk.

Här är en värld som skapats med standardalgoritmen på Minecraft 1.7.9 och fröet 785.087.661.

Här är samma frö, återigen i Minecraft 1.7.9, men med de stora Biomes algoritmen.

Du kommer att märka två saker om den stora Biome kartan. För det första är det som att zooma in på kartan original med en 16x förstoringsglas – vad tog upp en liten del av kartan (gräsmarker och öknar) tar nu upp hela synliga område i vår kartläsare.

För det andra, kommer du också att märka explosionen av byar och Desert tempel. Eftersom biomen är 16 gånger större, det finns 16 gånger utrymmet för spelet att tillämpa struktur generationens algoritmer gällande biomen. Enorma biom betyder massor av utrymme för konstruktioner.

Förutom de expansiva biomen som den stora Biome algoritmen det finns en annan större än livet algoritm du kan dra nytta av: de förstärkta kartan.

Amplifierade kartor faktiskt skapats av en slump. Jeb en av Minecraft: s ledande utvecklare, var leka med generera världar där terrängen var så extrem i höjd att den brutit igenom molnen och drev in i himlen. Den resulterande generationen algoritm var ganska extrema, lite glitchy och gav udda resultat som enorma hunks av sten som flyter i himlen som öar och byar lekt i udda platser. Resultaten var så nytt, men insisterade på att Notch algoritmen ingå i spelet.

Den här skärmbilden är ett perfekt exempel på den galna terrängen och by generation som utspelar sig när en förstärkt karta genereras

Du kan se extrema höjdskillnader på båda sidor av kartan, extremt höga klippformationer, flytande öar av sten och smuts (en del även har träd och gräs), och den mest nyfikna av allt: byn. I en normal karta skulle du aldrig hitta en by lekt falla utanför kanten av en extrem Hills biome sånt, men en sådan udda by placering är vanligt i kartor Amplified.

Även när du inte kör över egendomligt formade byar, kommer du aldrig ur stigande terräng att utforska. Skärmbilden ovan är från samma Amplified kartan tagen uppifrån en Ocean biom för att ge en klar bild av hur extrema även stränderna är på en förstärkt karta. Vare sig du är ute efter att bygga en guide torn ovanför molnen eller inrätta en klippdykning däck är det en extrem äventyr paradis!

Skapa världar din egen genom att använda generations verktyg eller tittar upp enorma frön andra spelare har delat är ett bra sätt att utöka din karta palett, och utövar en liten kontroll över vad dina kartor ser ut.

Det finns en stor sak att verktygen vi granskat i dag inte kommer att göra. Ingen frö eller generator tweak kommer att bygga anpassade terräng eller strukturer som inte redan finns i Minecraft generationens algoritmer. Inget belopp av utsäde jakt eller Superflat generator tweaking någonsin kommer att ge något som ser ut som att säga, en Ewok by från Star Wars universum, eftersom det finns helt enkelt inget i spelet kod som någonsin skulle leka bybor hem upp i träden i en takförsedd Forest biotop.

Andra aktörer, dock gå nötter bygga häftiga världar som den fylld med enorma strukturer. I morgon ska vi titta på hur man kan ladda ner och installera anpassade kartor som skapats av andra spelare så att vi inte bara får en sval karta (som vi gör med frön) men vi får alla coola grejer spelaren har inbyggd i den världen för.

Läxor, leka med världen generatorer, särskilt med Superflat generator och webbplatsen vi länkat till. Vi rekommenderar dig att spara den förstärkta kartor till sist, det är nästan omöjligt att motstå utforska dem.

Nästa sida: Ladda ner och installera Custom Maps

Hej Jason. Fortfarande loving guiden. Bara undrar vad du använder för att producera dessa översiktskartor i slutet av den här handboken. Tack!

Glad att du njuter av dem!

Jag använder ett program som heter “MITT IBLAND”. Den finns för Windows, OS X och Linux. Inte bara låter dig skanna igenom världen med en uppifrån och ned, men det har också funktioner som struktur konstaterande, by konstaterande, etc. Det är ganska freaking cool om du letar efter de mest intressanta platser / biomes på kartan.

Här är länken till Minecraft ämne i ett forum på programmet och nerladdningslänkar: http://www.minecraftforum.net/topic/626786-v36-amidst-strongholds-village-biome-etc-finder-174/

(Även jag kommer att täcka MITT IBLAND ingående i vår kommande avancerad Minecraft-serien!)

Väldigt cool tack Jason! Ser fram emot resten av serien. Även om jag måste erkänna att jag sneglade över Redstone lektionen. Inte ditt skrivande bara inte min sak ännu …. Jag är säker på att jag ska komma in i det när jag har mer tid att utforska det mer.

Redstone är en av de saker du antingen älskar eller du slags “meh” om.

Jag är vad jag skulle kalla en pragmatisk Redstone användare. Jag bygger inte saker med det för kärleken att bygga kretsarna (men massor av människor bygger galna coola saker eftersom de älskar att byggnadssätt). Jag brukar bygga precis vad jag behöver för att få jobbet till hands gjort (som styr en grind, förbättra en mobb spawner jag har byggt, etc.)

Ja jag är densamma. Jag har en automatisk dörröppnare på min huvudsakliga hus i SSP. Men jag har inte gått så långt som att göra självmatningsugnen. Trots att auto pansar systemet är ganska cool!

Auto-rustning anordningen var en nödvändighet. Min första överlevnad server spel använde Mo ‘varelser mod och (jag inte inser vid tiden) det gör spelet så mycket svårare. Jag var att få slå ner så mycket tack vare Ogres och varulvar jag behövde ständigt passa upp igen.

Wow jag inte har spelat det mod mycket. Har du har en server som kör det att jag kunde prova?

Jag har inte en offentlig inför server med det laddade (och för den delen, skulle du behöva ladda ner och installera det själv eftersom jag är omedveten om en server-side loading Mo ‘varelser mod). Men … som en del av min avancerade minecraft serie jag kommer att gå över mod installation och (naturligtvis) lyfta fram några stora mods som Mo ‘varelser. =)

Ser fram emot att det Jason. Verkligen detta har varit en stor serie av guider på HTG!

Legend ursprungligen betydde “saker som ska läsas” och i en tid då både kompetens och det skrivna ordet var sällsynta, att vara “legendariska” ansågs vara värt att registreras för framtida generationer att läsa om.